Hafta Sonu Planı Yapacaklar Dikkat! Meteoroloji'den Lodos ve Yağmur Uyarısı Geldi

Hafta Sonu Planı Yapacaklar Dikkat! Meteoroloji'den Lodos ve Yağmur Uyarısı Geldi
Meteoroloji tarafından yayımlanan 10 Aralık hava durumu raporu dikkat çekti. Marmara başta olmak üzere Ege ve Batı Karadeniz'de hafta sonu boyunca lodos görüleceği tahmin ediliyor. Öte yandan, şiddetli rüzgarla birlikte yağış...

Meteoroloji tarafından yayımlanan 10 Aralık hava durumu raporu dikkat çekti. Marmara başta olmak üzere Ege ve Batı Karadeniz'de hafta sonu boyunca lodos görüleceği tahmin ediliyor. Öte yandan, şiddetli rüzgarla birlikte yağış da görülecek.

Yunanistan ve İtalya üzerinden yaklaşan alçak basınç sistemi Marmara ve Ege'deki lodosun şiddetini arttıracak.

Rüzgarın hızı 80 kilometreye kadar çıkacak. Lodosla beraber yağmur da görülecek.

Özellikle Çanakkale ve İzmir arasında rüzgar hızı saatte 70-80 kilometreyi bulabilir. İstanbul'da da lodos hızının 70 kilometreyi geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından beklenen olaylara karşı uyarıda bulunuldu.

Ege Bölgesi'ne Su Baskınları Uyarısı

İstanbul'da hafta sonu şiddetli yağış görüleceği ifade edildi. Ege Bölgesi'ne yönelik de su baskınlarına karşı uyarıda bulunuluyor.

Bugünden itibaren Türkiye'nin, batı kesimlerinden başlayarak Akdeniz üzerinden gelen yağışlı bir sistemin etkisine gireceği ifade edildi.

Yağışların; Pazar günü Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Antalya çevreleri ile Isparta’nın güneyinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olacağı öngörülüyor.

Rüzgarın; Cumartesi günü Çanakkale çevrelerinden başlayarak etkisini arttırması, gece saatlerinden sonra ve Pazar günü Marmara ve Kıyı Ege’de güney yönlerden fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Batı bölgelerinde görüleceği tahmin edilen kuvvetli yağış ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği hatırlatıldı.

Tüm bunlarla beraber, Meteoroloji tarafından gelecek beş gün boyunca yapılan hava durumu tahminleri de şöyle paylaşıldı: