Hava Durumu Nasıl? Meteoroloji'den 12 Kente Kritik Uyarılar!

Hava Durumu Nasıl? Meteoroloji'den 12 Kente Kritik Uyarılar!
Meteoroloji tarafından yayımlanan son rapora göre; Kıyı Ege, Marmara'nın güneyi ve Manisa çevrelerinde kuvvetli yağışların neden olabileceği sele karşı uyarı yapıldı. İstanbul, Antalya, Muğla ve İzmir dahil olmak üzere...

Meteoroloji tarafından yayımlanan son rapora göre; Kıyı Ege, Marmara'nın güneyi ve Manisa çevrelerinde kuvvetli yağışların neden olabileceği sele karşı uyarı yapıldı. İstanbul, Antalya, Muğla ve İzmir dahil olmak üzere çok sayıda ilde yağış görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji tarafından yapılan son güncel hava durumu tahminine göre Marmara, İç Anadolu'nun doğusu ve kuzeyi, Ege ve Akdeniz, Orta ve Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ve Elazığ ve Malatya çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Doğu Anadolu’nun doğu ve kuzeyinin ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

Yağışların Marmara’nın güneyi, Kıyı Ege ile Manisa çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den Sel Uyarısı

Yağışların gece saatlerinden sonra Marmara’nın güneyi, Kıyı Ege ile Manisa çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek su baskını ve sel gibi tüm olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarı yapıldı.

Meteoroloji'den Rüzgar Uyarısı

Rüzgarın bugün Marmara’nın kuzeyinde kuzeyli, Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği öngörüldüğünde yaşanabilecek doğal gaz ve soba kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar, direklerin ve ağaçların devrilmesi ile çatı uçması gibi tüm olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji Muğla, Aydın, İzmir ve Manisa için turuncu kodlu uyarı yaptı. Sarı kodla uyarılan iller ise şu şekilde:

Uşak, Kütahya, Eskişehir, Denizli, Bursa, Bilecik ve Ankara.