Hava Durumu Nasıl Olacak? Meteoroloji'den Kritik Uyarılar Geldi

Hava Durumu Nasıl Olacak? Meteoroloji'den Kritik Uyarılar Geldi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu raporunu yayımlarken son dakika uyarısı yaptı. Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda Mersin ve Antalya'da yer yer şiddetli olmak üzere 19 ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu raporunu yayımlarken son dakika uyarısı yaptı. Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda Mersin ve Antalya'da yer yer şiddetli olmak üzere 19 ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak görüleceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Meteoroloji, 19 il için sağanak ve gök gürültülü sağanak uyarısı yaptı.

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, Antalya ve Mersin'de yer yer şiddetli sağanağın öngörüldüğü ifade edildi.

Antalya'nın genelinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanağın, yerel olarak kuvvetli, merkez ve doğu ilçelerde çok kuvvetli, Aksu, İbradı, Akseki, Manavgat ve Serik civarında ise yer yer şiddetli olacağı öngörülüyor.

Mersin genelinde görüleceği tahmin edilen sağanak ve gök gürültülü sağanağın ise; Tarsus, Akdeniz, Yenişehir ve Mezitli civarında yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Hatay ve Adana'da da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanağın, öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji, iç kesimler için de kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

Yapılan güncel tahminlere göre, bugün İç Anadolu Bölgesinde görüleceği öngörülen sağanağın Konya'nın kuzeyi, Yozgat çevreleri, Ankara'nın güney ve doğusunda, Aksaray, Kırşehir ve Kırıkkale'de yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan, Burdur, Denizli, Eskişehir, Isparta, Kütahya, Kahramanmaraş, Uşak, Karaman ve Osmaniye'de de sağanak ve gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı.

Turuncu Kodlu İller Hangileri?

Mersin ve Antalya.

Sarı Kodlu İller Hangileri?

Kırıkkale, Adana, Karaman, Ankara, Aksaray, Burdur, Yozgat, Denizli, Uşak, Eskişehir, Kahramanmaraş, Isparta, Kütahya, Kırşehir ve Konya.