Hava Durumuna Dikkat! Meteoroloji'den Kuvvetli Sağanak, Kar ve Poyraz Uyarısı Geldi

Hava Durumuna Dikkat! Meteoroloji'den Kuvvetli Sağanak, Kar ve Poyraz Uyarısı Geldi
Meteoroloji tarafından yayımlanan güncel hava durumu raporuna göre yine uyarılar peş peşe yapıldı. Yeni tahminlere göre çok sayıda kentte kuvvetli yağış ve kar yağışı bekleniyor. Ege'de ise kuvvetli sağanak ve poyraz etkili...

Meteoroloji tarafından yayımlanan güncel hava durumu raporuna göre yine uyarılar peş peşe yapıldı. Yeni tahminlere göre çok sayıda kentte kuvvetli yağış ve kar yağışı bekleniyor. Ege'de ise kuvvetli sağanak ve poyraz etkili olacak.

Meteoroloji'nin güncel hava durumu tahminlerine göre; Yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Hatay'ın doğusu, Kahramanmaraş, Güneydoğu ve Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz (Giresun hariç), Batı Akdeniz, Ege'nin ve Marmara'nın batısının yağışlı geçmesi bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağanağın etkili olması, Batı Akdeniz ve Güney Ege kıyıları yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu’nun doğusu ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Antalya'nın batı ilçeleri, Hakkâri, Şırnak, Bingöl, Tunceli, Elazığ, Muğla çevreleri ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi öngörülüyor.

Meteoroloji'den Uyarılar

Kuvvetli Yağışa Dikkat

Yağışların Şırnak, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Hakkâri, Muğla, Bingöl, Tunceli ve Elazığ çevreleri ile Antalya'nın batı ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli Rüzgara Dikkat

Rüzgârın, Marmara'da kuzeydoğudan (Poyraz) kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği öngörüldüğü için yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarı yapıldı.