İstanbul'a Kar Ne Zaman Yağacak? Uzman İsim Tarih Vererek Uyardı

İstanbul'a Kar Ne Zaman Yağacak? Uzman İsim Tarih Vererek Uyardı
Kış mevsiminin ilk ayı bitmek üzereyken sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Türkiye'de yeni bir soğuk hava dalgası etkili olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan açıklama...

Kış mevsiminin ilk ayı bitmek üzereyken sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Türkiye'de yeni bir soğuk hava dalgası etkili olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan açıklama Türkiye genelinde sağanak ve kar yağışının etkili olacağı ifade edildi.

Uzman isimler ise hava sıcaklıklarının 10 ila 12 derece düşeceğini söylerken, İstanbul'a karın düşeceği tarih de açıklandı. Çok sayıda vatandaş, "İstanbul'a kar yağacak mı?' sorusunun cevabını araştırıyordu.

Hafta sonu planları yapan vatandaşlar için Meteoroloji'den uyarı geldi. Yağışların cumartesi gününe kadar devam edeceği ancak pazar günü tekrar başlayacağı ifade edildi. Ülkenin büyük kısmında sağanak ve kar yağışının etkili olacağı belirtildi. Uzmanlar ise dünyanın çok sayıda noktasında kış mevsiminin etkili olacağını ve ülkemizi de çetin bir kışın beklediğini ifade etti.

İstanbul'a Kar Ne Zaman Yağacak?

Vatandaşlar soğuk havaların etkili olduğu şu günlerde "İstanbul'a kar ne zaman yağacak?" şeklindeki soruya cevap ararken uzman isimden konuya ilişkin açıklama geldi. 18 Aralık'tan sonra Türkiye'nin kuzeyinden yeni bir soğuk hava dalgasının etkili olacağını belirten uzman, kar yağışının da başlayacağını açıkladı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde görevli İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt hava durumuna dair önemli açıklamalar yaptı. Bozyurt, açıklamasında "18-19 Aralık tarihlerinde hava sıcaklıkları 10 ila 12 derece azalacak. Yurdun iç, doğu ve kuzey kesimlerinde yer yer kar yağışları bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.

İklim uzmanı Bozyurt, "Arkadan sürekli yağışlar geliyor. Hava sıcaklığının düşmesi sebebi ile bu yağmurlara ek olarak 18-19 Aralıktan itibaren yağmurların yanına kar yağışları da ekleniyor. 18 Aralık 2022 tarihinde gelecek hava kütlesi 4-5 gün etkili olacak. Özellikle karasal iklimin hüküm sürdüğü yerlerde kar yağışı olacak, İstanbul'un yüksek kesimlerinde de kar yağışı etkili olabilir." şeklinde konuştu.