Kar Etkisini Sert Gösterecek! Meteoroloji'den Sağanak ve Kar Uyarısı Geldi

Kar Etkisini Sert Gösterecek! Meteoroloji'den Sağanak ve Kar Uyarısı Geldi
Meteoroloji tarafından 5-9 Aralık tarihleri arasındaki günler için güncel hava durumu tahminlerini paylaşıldı. Soğuk hava yurdu sarmaya başlarken Meteoroloji tarafından uyarı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporlarına...

Meteoroloji tarafından 5-9 Aralık tarihleri arasındaki günler için güncel hava durumu tahminlerini paylaşıldı. Soğuk hava yurdu sarmaya başlarken Meteoroloji tarafından uyarı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporlarına göre yeni haftada yurdun büyük bir bölümünde sağanak etkisini gösterecek. Doğu bölgelerde ise kar yağışı bekleniyor.

Türkiye genelinde yeni haftada yağışlı hava etkisini gösterecek. Karadeniz ve Marmara'da sağanak, doğuda ise kar öngörülüyor. Pus ve yer yer sis hadisesi de genel olarak ülke genelinde zaman zaman etkili olacak.

Meteoroloji'nin güncel verilerine göre; sağanak en çok ülkenin kuzey kesimlerinde etkili olacak. Yağışlar çarşamba gününden itibaren etkisini azaltacak.

Marmara, Trakya, Ege ve İç Anadolu'da puslu ve sisli havanın hakim olması bekleniyor. Güneydoğu ile Doğu'da ise kar yağışı etkisini gösterecek.

Doğu ve Güneydoğu ise kar yağışı görülecek.

3 Büyükşehir İçin Hava Durumu

İstanbul'da sıcaklığın 7 ile 17 derece arasında olması bekleniyor.

Ankara'da bu hafta en yüksek sıcaklığın 14, en düşük sıcaklığın ise sıfırın altında 1 olacağı tahmin ediliyor.

İzmir'de ise en yüksek sıcaklığın 19 derece olacağı öngörülüyor.

Meteoroloji tarafından yapılan son genel değerlendirmeye göre; Sinop ve Iğdır çevreleri, Artvin kıyıları, Kastamonu kıyıları, Balıkesir’in kuzey, Çanakkale’nin iç kesimleri, İstanbul’un kuzey çevreleri, Kırklareli kıyıları ile Doğu ve Orta Karadeniz kıyılarının yağmur ve sağanak yağışlı, Van’ın kuzey kesimleri, Ağrı, Kars ve Ardahan çevreleri ile Artvin’in iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçmesi bekleniyor.