Kara Hazırlıksız Yakalandılar! İlk Kar 10 Santimetre Kalınlığında Düştü

Kara Hazırlıksız Yakalandılar! İlk Kar 10 Santimetre Kalınlığında Düştü
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, ülke genelinde sıcaklıkların düşeceği, bazı kesimler içinse karla karışık yağmur veya kar yağışı görüleceği bu yüzden de dikkatli olunması gerektiği belirtilmişti....

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, ülke genelinde sıcaklıkların düşeceği, bazı kesimler içinse karla karışık yağmur veya kar yağışı görüleceği bu yüzden de dikkatli olunması gerektiği belirtilmişti. Meteoroloji, Tunceli'de için de kar yağışı uyarısı yapmış tedbir alınmasını önermişti.

Tüm Türkiye'de hava sıcaklıkları düşmeye devam ederken, Tunceli'de kış mevsiminin ilk karı yağdı. Kentte etkisini gösteren kar yağışı sebebi ile bazı yüksek kesimlerde 10 santimetreye kadar ulaşan kar kalınlığı ölçüldü. Tunceli genelinde karla mücadele çalışmaları başlatılıp çalışmalara hız verildi.

Tunceli'de mevsimin ilk kar yağışı sebebi ile yüksek kesimlerdeki kar kalınlığının 10 santimetreye kadar ulaşması dikkat çekti.

Valilik Koordinesindeki Ekipler Mücadele Çalışmasına Başladı

Kentin yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı düştü. 10 santimetreye ulaşan kar kalınlığına karşı Tunceli Valiliği koordinesinde çalışan ekipler, karla mücadele için çalışması başlattı.

Öte yandan yurt genelinde de hava sıcaklıkları düşmeye başladı. Tunceli’de ise mevsimin ilk karı görüldü. Meteoroloji İl Müdürlüğü'nün, Tunceli merkezi ve 7 ilçe için yerel kuvvetli sağanak uyarısı yaptığı şehirde, gün boyu sağanak devam ederken yüksek kesimlerde de kar yağdı.

Ulaşımın Kapanmaması Adına Çalışma Yaptılar

Valilik koordinesinde Karayolları 86. Şube Şefliği yol açma çalışması yaparken, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne bağlı ekipler, köy yollarının ulaşıma kapanmaması adına çalışma başlattı.

Bazı sürücüler ise kara hazırlıksız yakalandı ve yolda mahsur kaldı. Kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı yerlerde ekiplerin karla mücadele çalışmasını sürdüğünü ifade edildi.