Kara Kış Kapıda! Sıcaklıklar Öyle Bir Düşecek ki... Meteoroloji'den 5 Günlük Uyarı

Kara Kış Kapıda! Sıcaklıklar Öyle Bir Düşecek ki... Meteoroloji'den 5 Günlük Uyarı
Meteoroloji tarafından 7 Kasım 2022 tarihli hava durumu raporu yayımlandı.Meteoroloji'nin yaptığı son tahminlere göre: Türkiye'nin genelinin yer yer bulutlu ve parçalı, Akdeniz kıyı kesimlerinde gök gürültülü sağanak, Antalya'nın...

Meteoroloji tarafından 7 Kasım 2022 tarihli hava durumu raporu yayımlandı.

Meteoroloji'nin yaptığı son tahminlere göre: Türkiye'nin genelinin yer yer bulutlu ve parçalı, Akdeniz kıyı kesimlerinde gök gürültülü sağanak, Antalya'nın doğusu, Hatay çevreleri ile Adana’nın güneyinin kuvvetli yağışlı olması bekleniyor. Bingöl, Erzincan, Tunceli ve Sivas'ın yüksek kesimlerinde yer yer kar ve karla karışık yağmur şeklinde yağış tahmin ediliyor. Mardin, Düzce, Denizli, Muğla, İzmir, Balıkesir’in kuzey kesimleri, Çanakkale’nin doğu, Sakarya, Kocaeli, İstanbul’un kuzey ilçeleri, Kırklareli'nin kuzey kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Doğu Anadolu’nun batısı ve İç Anadolu'nun yağışlı geçeceği öngörülüyor.

Sıcaklıklar Nasıl Olacak?

Sıcaklıklar, Batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin yaşanmayacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Kuvvetli Yağış Uyarısında Bulundu

Yağışların; Antalya'nın doğu ilçeleri, Hatay çevreleri, Adana'nın güneyinden yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor. Meteoroloji yaşanacak olumsuzluklara karşı uyardı ve  dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Adana'nın güneyi ve Hatay çevreleri ile bu akşam saatlerinde Antalya'nın doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu Hava Durumu

Açık ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu ve parçalı.  Öğle saatlerinden sonra batının yağmur ve sağanak yağışlı, Tunceli, Bingöl ve Erzincan çevrelerinin yükseklerinin kar ve karla karışık yağmur şeklinde geçmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Hava Durumu

Açık ve az bulutlu, zamanla yer yer çok ve parçalı bulutlu, yarın Mardin çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği öngürülüyor.

Doğu ve Orta Karadeniz

Yer yer çok ve parçalı bulutlu geçmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde sis ve pus hadisesi tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz Hava Durumu

Yer yer çok ve parçalı bulutlu, yarın Düzce çevrelerinin sağanak yağışlı olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde sis ve pus bekleniyor.

İç Anadolu Hava Durumu

Çok ve parçalı, gece saatlerinden itibaren güney kesimleri ile yarın bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde sis ve pus öngörülüyor.

Akdeniz Hava Durumu

Yer yer parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin gök gürültülü sağanak ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Ege Bölgesi Hava Durumu

Çok ve parçalı bulutlu, Muğla çevreleri ile akşam saatlerinde Aydın, Denizli ve İzmir çevrelerinin gök gürültülü sağanak ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Sabah, İç Ege'de pus ve sis hadisesi öngörülüyor.

Marmara Bölgesi Hava Durumu

Yer yer çok ve parçalı bulutlu, sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde pus ve yer yer sis tamin ediliyor.