Kırmızı Ette Yeni Bir Hile Yöntemi! Rengine Bakarak Anlamak Mümkün

Kırmızı Ette Yeni Bir Hile Yöntemi! Rengine Bakarak Anlamak Mümkün
Kırmızı etin kilosu 160 lirayı aşınca vatandaş için kırmızı et yemek neredeyse hayal oldu. Öte yandan, kırmızı et ile ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı.Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar kırmızı et alamaz hale...

Kırmızı etin kilosu 160 lirayı aşınca vatandaş için kırmızı et yemek neredeyse hayal oldu. Öte yandan, kırmızı et ile ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı.

Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar kırmızı et alamaz hale gelmişken kırmızı ette yapılan bir hile gündeme geldi. Gramajı artırmak için etin içine tazytikli su sıkıldığı iddia edildi. Bunu anlamanın yönteminin ise etin rengine bakmak olduğu belirtildi.

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı (TÜDKİYEB) Nihat Çelik, kırmızı ette çok konuşulacak bir iddiayı ortaya attı.

Ete Su Sıkıldığı Nasıl Anlaşılır?

Gramajı ağırlaşsın diye kırmızı ete su sıkıldığını iddia eden TÜDKİYEB Başkanı Nihat Çelik, bu oyunun etin rengine bakılarak bozulabileceğini belirtti. Çelik, 'Rengi pembe olan etlere su sıkıldığını gözlemledik’ şeklinde konuştu.

Nihat Çelik, "Pembe olan etlere su sıkıldığını tespit ettik. Kırmızı et kesimi yapıldığında, bu et sıcakken sünger gibi su çekiyor. Bu etin soğuk suyla yıkanması doğru değil, bu hem etin tadını bozuyor. Hem de bu vatandaşı kandırmak oluyor." dedi.

Marketlerde Ete Işık Oyunu!

Devletin mezbahaları denetlemesi gerektiğine dikkat çeken Çelik, "Etlerin yüzde 90'ına su sıkılıyor. Etler pembeleşiyor. Su sıkılan etler kendisini bu şekilde belli ediyor. Marketlerdeki reyonlara ışık da veriyorlar. Bunu bilerek yapıyorlar. Et önce pembeleşiyor sonra da morlaşıyor. En sonunda da su sıkıldığı için siyahlaşıyor.” diye konuştu.

Tüketicinin bunu anlamakta zorlanabileceğini ama satıcının bunu anlamamasına imkan olmadığını ifade etti.