Kış Etkisini Hissettirmeye Başlayacak! Meteoroloji'den Yurdun Dört Bir Yanına Uyarı

Kış Etkisini Hissettirmeye Başlayacak! Meteoroloji'den Yurdun Dört Bir Yanına Uyarı
Takvimler Kasım'ın 17'sini gösterirken kış mevsimi de yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Kış denilince akla gelen kuvvetli yağış, sağanak, fırtına ve kar yurtta etkili olmaya başlıyor. Geç başladığını söylenen...

Takvimler Kasım'ın 17'sini gösterirken kış mevsimi de yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Kış denilince akla gelen kuvvetli yağış, sağanak, fırtına ve kar yurtta etkili olmaya başlıyor. Geç başladığını söylenen kış etkisini erken hissettireceğe benziyor.

Yapılan uyarılar vatandaşı telaşlandırdı. Eskiden hava durumunu televizyon ve radyodan dinleyen vatandaşlar sabah gözlerini camın kenarında açıp havanın durumuna bakıyordu. Teknoloji çağına geçmemizle birlikte artık yataklarından çıkmadan, telefonlarından 'Bugün hava nasıl? Saatlik hava durumu nasıl?' gibi soruların yanıtını bulabiliyorlar. Peki bugün yurt genelinde hava nasıl? İşte detaylar...

Sarı Kodlu Uyarı Yapıldı

Meteoroloji tarafından yayımlanan güncel hava durumuna göre ülkemizin dört bir yanı için sarı kodlu uyarı yapıldı. Yurdun dört bir yanında da sağanak ve 4 bölgede fırtınanın etkili olacağı ifade edildi.

Meteoroloji tarafından yapılan son tahminlere göre; Yurt genelinin çok ve parçalı bulutlu; Güneydoğu ve Doğu Anadolu, Sivas çevreleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz, Akdeniz, Ege (Kütahya ve Afyonkarahisar dışında) ve Marmara'da yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu’nun doğusu ve kuzeyinin yüksekleri ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

Kuvvetli Rüzgara Karşı da Uyarıda Bulunuldu

Rüzgarın; Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde, İç Anadolu'nun kuzeyi, Orta ve Batı Karadeniz Bölgeleri, Ege ve Marmara'da güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), Kuzey Ege ve Marmara'da zaman zaman kısa süreli fırtına (70-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı vatandaşa uyarıda bulunuldu.

Yapılan uyarıda, dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği hatırlatıldı.