Kış Mevsimi Yurda Giriş Yapıyor! Meteoroloji'den 9 Kente Önemli Uyarı

Kış Mevsimi Yurda Giriş Yapıyor! Meteoroloji'den 9 Kente Önemli Uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan güncel rapora göre hafta sonu yurt genelinde sağanak, kuvvetli fırtına ve yağış etkili olacak.Meteoroloji tarafından bugün için 9 kente kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.Sağanak...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan güncel rapora göre hafta sonu yurt genelinde sağanak, kuvvetli fırtına ve yağış etkili olacak.

Meteoroloji tarafından bugün için 9 kente kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Sağanak Yağış Tahmin Ediliyor

Meteoroloji'nin yaptığı son hava durumu tahminlerine göre, Türkiye genelinin çok ve parçalı bulutlu, Diyarbakır, Van, Bingöl, Elazığ, Tunceli, Antalya, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz, Ege (Denizli hariç) ve Marmara çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesinin beklendiği ifade edildi.

Yağışların, Hatay ve Adana'nın kıyı, Tekirdağ'ın doğu kesimleri ile Antalya, Kocaeli, İstanbul ve Kıyı Ege çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli Rüzgar ve Lodos Uyarısı

Kuvvetli yağışın beklendiği bölgelerde yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yıldırım, su baskını ve ani sel gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiğinin altı çizildi.

Rüzgârın; Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı, Ege ve Marmara'da güneyli yönlerden (Lodos) kuvvetli (40-70 km/saat) eseceği öngörüldüğünden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Meteoroloji'den Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarı

Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 9 kent için de sarı ve turuncu kodlu uyarı yayımladı.

Meteoroloji'nin sarı ve turuncu kodla uyardığı iller şu şekilde:

Tekirdağ, Adana, İzmir, Balıkesir, Hatay, İstanbul, Aydın, Osmaniye, Kahramanmaraş.