Kış Yüzünü Çok Sert Gösterecek! Meteoroloji'den Hortum ve Heyelan Uyarısı

Kış Yüzünü Çok Sert Gösterecek! Meteoroloji'den Hortum ve Heyelan Uyarısı
Meteoroloji tarafından yayımlanan güncel hava durumu raporuna göre İstanbul'un da içinde bulunduğu 17 ile yönelik sarı kodlu uyarıda bulunuldu.Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son tahminlere göre: Türkiye'nin batı,...

Meteoroloji tarafından yayımlanan güncel hava durumu raporuna göre İstanbul'un da içinde bulunduğu 17 ile yönelik sarı kodlu uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son tahminlere göre: Türkiye'nin batı, kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz (Sinop Hariç), Batı Akdeniz, Ege ile Marmara, Konya'nın güney çevreleri, Kırşehir, Karaman illeri ve Aksaray'ın sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az ve parçalı bulutlu geçmesi bekleniyor.

Yağışların Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, İstanbul'un kuzey çevreleri, Kıyı Ege, Edirne ve Kırklareli'nde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Kıyı Ege İçin Çok Kritik Uyarılar

Ege’nin kuzey kıyılarında başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bir süre sonra Kıyı Ege’nin tamamında etkili olarak Aydın’ın batısı, Muğla çevreleri ve İzmir'de kuvvetli (25-55 kg/m²),  Balıkesir’in batı kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51- 85 kg/ m²) olacağı öngörüldüğünden kuvvetli rüzgar, hortum oluşma riski, heyelan, yerel dolu yağışı, yıldırım, su baskını ve sel gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği yönünde uyarıda bulunuldu.

Lodosa Karşı Dikkatli Olunmalı!

Rüzgârın, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve doğusu, Marmara, Doğu ve Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Ege'de güney ve güneybatı yönlerden (Lodos) kuvvetli (40-90 km/sa) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altı çizildi.