Meteoroloji 21 İli Uyardı! Sağanak Yağış ve Rüzgar Etkisi Altına Alacak

Meteoroloji 21 İli Uyardı! Sağanak Yağış ve Rüzgar Etkisi Altına Alacak
Ülkemizde bir haftadır etkisini göstermeye başlayan kış, şiddetli yağış ve rüzgarları da beraberinde getiriyor.Meteoroloji tarafından güncel hava durumu raporu paylaşıldı. Yeni rapora göre; 21 ilde sağanak yağış olacağı...

Ülkemizde bir haftadır etkisini göstermeye başlayan kış, şiddetli yağış ve rüzgarları da beraberinde getiriyor.

Meteoroloji tarafından güncel hava durumu raporu paylaşıldı. Yeni rapora göre; 21 ilde sağanak yağış olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Bursa, Balıkesir, İzmir, Isparta, Burdur, Ankara, Şanlıurfa, Adıyaman, Zonguldak, Düzce, Bolu, Uşak, Kütahya ve Akdeniz kıyıları'nda kuvvetli olmasının öngörüldüğü açıklandı. Antalya’nın doğu kıyı ilçelerinde ise yer yer çok kuvvetli ve şiddetli yağış görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'nin yapılan son hava durumu tahminlerine göre Güneydoğu ve Doğu Anadolu’nun batı kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve batı, Batı Karadeniz (Sinop, Kastamonu hariç), Akdeniz Bölgeleri, Ege ve Marmara'nın sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Meteoroloji Kuvvetli Yağış Uyarısında Bulundu

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda, yağışların Akdeniz kıyıları ile Güney Ege ve Bursa’nın güney çevreleri, Balıkesir, İzmir, Isparta, Burdur’un doğu, Manisa’nın doğu ve güney, Ankara'nın kuzeybatı, Şanlıurfa, Adıyaman, Zonguldak, Düzce, Bolu, Uşak ile Kütahya'da yerel kuvvetli olarak yağacağının tahmin edildiği ifade edildi.

Antalya İçin  Şiddetli Yağış Uyarısı

Yağışların Antalya'nın doğu kıyı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altı çizildi.

Meteoroloji'den Kuvvetli Rüzgar Uyarısı Geldi

Rüzgarın, Doğu ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Batı Akdeniz, Ege ile Marmara’nın güneyinde kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.