Meteoroloji Hava Durumunun Nasıl Olacağını Açıkladı! MGM'den Sağanak ve Kar Yağışı Uyarısı

Meteoroloji Hava Durumunun Nasıl Olacağını Açıkladı! MGM'den Sağanak ve Kar Yağışı Uyarısı
Özellikle kış aylarını yaşadığımız günümüzde milyonlarca vatandaş tarafından güncel hava durumu yakından takip ediliyor. Vatandaşlar planlarını Meteoroloji'den gelecek uyarılara göre şekillendiriyor. Meteoroloji Genel...

Özellikle kış aylarını yaşadığımız günümüzde milyonlarca vatandaş tarafından güncel hava durumu yakından takip ediliyor. Vatandaşlar planlarını Meteoroloji'den gelecek uyarılara göre şekillendiriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) de sık sık hava durumuna ilişkin uyarılarda bulunup vatandaşların tedbir ve önlemlerini alması gerektiğini hatırlatıyor.

Meteoroloji tarafından yayımlanan güncel hava durumu raporuna göre; doğudaki çok sayıda ilde kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor. Tunceli, Antalya, Bingöl, Malatya ve Elazığ çevrelerinin sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Yurt genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu; Van, Erzurum, Muş, Iğdır, Bitlis ve Ağrı çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde ise pus ve yer yer sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

Hava Sıcaklıkları Nasıl Olacak?

Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının biraz yükselerek mevsim normallerinin 1-3 derece üzerine çıkacağı öngörülüyor.

Rüzgarın ise genel olarak kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.