Meteoroloji Uyardı! Kuvvetli Sağanak ve Karla Karışık Yağmur Geliyor

Meteoroloji Uyardı! Kuvvetli Sağanak ve Karla Karışık Yağmur Geliyor
Meteoroloji tarafından yayımlanan son hava durumu raporuna göre 5 gün için Marmara Bölgesinde kuvvetli sağanak yağış öngörülüyor. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Bölgesi için ise karla karışık yağmur beklendiği...

Meteoroloji tarafından yayımlanan son hava durumu raporuna göre 5 gün için Marmara Bölgesinde kuvvetli sağanak yağış öngörülüyor. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Bölgesi için ise karla karışık yağmur beklendiği duyuruldu.

Meteoroloji'nin yaptığı son tahminlere göre; Yurdun genelinin çok ve parçalı bulutlu, Doğu Anadolu’nun doğu ve kuzeyinin yüksekleri ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin karışık yağmur ve kar yağışlı, Akdeniz ve Ege kıyılarında gök gürültülü sağanak, Muğla ve Aydın kıyıları, Sivas, Kayseri, Güneydoğu ve Doğu Anadolu, Orta Karadeniz'in doğusu, Doğu Karadeniz ve Doğu Akdeniz  çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Yağışların Malatya, Kayseri, Şanlıurfa’nın kuzey ilçeleri, Şırnak, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz’in doğusu ve Elazığ’ın güney kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son değerlendirmelere göre; Gök gürültülü sağanak ve sağanak yağışların 16 Kasım 2022 Çarşamba günü ilk saatlerden itibaren Şanlıurfa’nın kuzey ilçeleri, Elazığ’ın güney kesimleri, Malatya, Kayseri, Şırnak ile Güneydoğu Anadolu çevreleri, Doğu Akdeniz’in doğusunda yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Adıyaman çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/ m2) olacağı öngörülüyor.

Tedbirli ve Dikkatli Olunmalıdır!

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda; Kuvvetli yağışların meydana getireceği olumsuz şartlara karşı ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, su baskını ve ani sel gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunmalıdır denildi.