Meteoroloji'den 10 İl İçin Kritik Uyarı! Göz Gözü Görmeyecek

Meteoroloji'den 10 İl İçin Kritik Uyarı! Göz Gözü Görmeyecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 31 Ekim 2022 tarihli güncel 5 günlük raporunu yayımladı. Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı geldi.Meteoroloji'nin yaptığı son değerlendirmeye göre: Hakkâri, Şanlıurfa, Güneydoğu Anadolu’nun...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 31 Ekim 2022 tarihli güncel 5 günlük raporunu yayımladı. Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı geldi.

Meteoroloji'nin yaptığı son değerlendirmeye göre: Hakkâri, Şanlıurfa, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ve Şırnak çevrelerinin sağanak ve yağmur, Şırnak ve Hakkâri'nin kar yağışlı ve karla karışık yağmurlu, yurdun doğu, Diyarbakır çevrelerinin gök gürültülü sağanak,  iç ve kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu olacağı öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeyi, Kuzey Ege ve Marmara'da yer yer sis ve pus tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz'de de toz taşınımı olacağı tahmin ediliyor.

O Yerlerde Yaşayanlar İçin Uyarı Yapıldı

Pazartesi sabah saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu (Adıyaman, Gaziantep, Mardin, Şanlıurfa ve Kilis) ile Doğu Akdeniz'de (Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Osmaniye) Suriye kaynaklı toz taşınımı öngörüldüğünden bu yerlerde çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği yönünde uyarı yapıldı.