Meteoroloji'den O İl İçin Kritik Uyarı! Saat Verilerek Uyarıldı

Meteoroloji'den O İl İçin Kritik Uyarı! Saat Verilerek Uyarıldı
Kış mevsimi kendini göstermeye başladı. Meteoroloji'den illere yönelik uyarılar peş peşe geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 18 Kasım 2022 raporunda hafta sonu Türkiye genelinde sağanak, kuvvetli fırtına...

Kış mevsimi kendini göstermeye başladı. Meteoroloji'den illere yönelik uyarılar peş peşe geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 18 Kasım 2022 raporunda hafta sonu Türkiye genelinde sağanak, kuvvetli fırtına ve yağışın etkili olacağı belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahminlerini yayımlamayı sürdürüyor. Meteoroloji, Bursa için sarı kodlu uyarı yaptı.

Meteoroloji, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için uyarılar yapmaya da devam ediyor. Meteoroloji, Bursa için kuvvetli rüzgar ve fırtına ihtimali bulunduğunu açıkladı.

Bugün saat 18.00’dan başlayıp yarın saat 22.00’a kadar süreceği tahmin edilen uyarı da şöyle denildi:

“Güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğinden ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

2 Gün Önce de Uyarı Yapılmıştı

Meteoroloji tarafından Bursa için geçtiğimiz gün yapılan duyuruda da, 17 Kasım 2022 Perşembe günü saat 09.00’dan gece 21.00’a kadar sürmesi beklendiği belirtilmişti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kuvvetli rüzgara dair yaptığı uyarıda yer alan ifadeler şu şekildeydi:

“Rüzgârın, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 kilometre/saat) zaman zaman kısa süreli fırtına (70-80 kilometre/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgârın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.”

Öte yandan, Meteoroloji meydana gelebilecek fırtına için tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği yönünde de uyarıda bulunuldu.