Öğrencilere 'Takip' Sistemi Geliyor! Bakan Özer Duyurdu

Öğrencilere 'Takip' Sistemi Geliyor! Bakan Özer Duyurdu
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrenciler için okul takip sisteminin devreye konulacağını ifade etti. Bakan Özer, yaz dönemini beklemeden ara tatillerde de yaz kursu kapsamını genişleterek öğrencilere destek olmayı sürdüreceklerini...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrenciler için okul takip sisteminin devreye konulacağını ifade etti. Bakan Özer, yaz dönemini beklemeden ara tatillerde de yaz kursu kapsamını genişleterek öğrencilere destek olmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Bakan Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yanı sıra Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yükseköğretim Kalite Kurulu ve üniversitelerin Sayıştay raporlarının incelenerek 2023 bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bir sunum gerçekleştirildi.

Nitelikli Eğitime Erişilen Bir Eğitim Sistemi Planı

Bakan Özer, eğitim ve öğretimin her kademesinde bütün öğrencilerin nitelikli eğitime eriştiği bir eğitim sistemi oluşturmayı planladıklarını, bütün çalışmaları bu plana uygun olarak yürüttüklerini ve eğitim politikalarını bu doğrultuda şekillendirdiklerini ifade etti.

Öğrenci/Öğretmen Destek Sistemi'nin devreye konulduğunu, matematik seferberliği kapsamında, matematik eğitim dijital platformunun geliştirildiğini belirten Özer, "2022 senesinin sonuna kadar Türkçe ve Yabancı Dil ile alakalı dijital platformları, tüm öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin hizmetine sunacağız." dedi.

Eğitimle Buluşmalarda Sürdürülebilirlik Sağlanacak

2023 yılında okullaşma oranını yüzde 100’e ulaştırmak için geniş bir proje başlatacaklarını dile getiren Milli Eğitim Bakanı, konuşmasında “Ortaöğretim çağ nüfusunda okullaşmayan gençlerimize ulaşarak koşullarına uygun okullaşma seçeneklerinden faydalanmalarını sağlayacağız. Bu kapsamda 2023'te tüm eğitim kademelerinde okul terki riski taşıyan öğrencilerimizin tespit edilmesine yönelik erken uyarı ve kayıt dışı öğrenci çağ nüfusu için de takip sistemi kuracağız. Hedefimiz eğitim çağ nüfusundaki tüm çocuklarımızın eğitimle buluşmalarını sürdürülebilir kılmaktır” ifadelerine yer verdi.