Randevusu Olanlar Dikkat! Nüfus Müdürlüğü'ndeki Maduruyetler İçin Önlem Alındı

Randevusu Olanlar Dikkat! Nüfus Müdürlüğü'ndeki Maduruyetler İçin Önlem Alındı
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, randevu alıp gitmeyenlerin diğer vatandaşlara yaşattığı mağduriyetin önüne geçmek için bir çalışma başlattı.Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel...

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, randevu alıp gitmeyenlerin diğer vatandaşlara yaşattığı mağduriyetin önüne geçmek için bir çalışma başlattı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, sene sonuna gelinirken önceki senelerde de olduğu gibi nüfus müdürlüklerine randevu taleplerinin arttığını kaydetti. Genel Müdürlük, aldıkları randevuya gitmeyen kişilerin diğer vatandaşları mağdur ettiğini ifade etti.

Toplam Randevuların Yüzde 15'ine Gelinmiyor

Duyuruda, "Vatandaşlarımızın bu randevu talepleri nüfus müdürlüklerinde görevli personellerimiz tarafından en kısa sürede karşılanmaktadır." ifadeleri yer aldı. Müdürlük, randevulara gelmeyenlerin oranının neredeyse toplam randevu taleplerinin yüzde 15'ini oluşturduğunu, acil talebi olan vatandaşlarımız gelinmeyen bu randevular sebebi ile mağduriyet yaşadığını vurguladı.

Yapılan açıklamada, gelemeyecek vatandaşların randevularını iptal etmeleri gerektiğinin altı çizildi ve  aksi takdirde randevusuna gelmeyen vatandaşlara 2 hafta boyunca randevu verilmeyeceğini belirtildi.