Sakın Şemsiyesiz Sokağa Çıkayım Demeyin! Meteoroloji'den Sağanak Yağış Uyarısı

Sakın Şemsiyesiz Sokağa Çıkayım Demeyin! Meteoroloji'den Sağanak Yağış Uyarısı
Meteoroloji tarafından yayımlanan son güncel raporda yine çok sayıda uyarı yapıldı.Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son tahminlere göre; Türkiye genelinin çok ve parçalı bulutlu, Hakkari, Şırnak, Sivas, Karaman...

Meteoroloji tarafından yayımlanan son güncel raporda yine çok sayıda uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son tahminlere göre; Türkiye genelinin çok ve parçalı bulutlu, Hakkari, Şırnak, Sivas, Karaman ile Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı, Akdeniz (Adana dışında), Ege ve Marmara'da yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağış görülmesi bekleniyor.

Yağışların; Şırnak, Mardin, Antalya ile Güney Ege kıyılarında kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde sis ve yer yer pus görülmesi öngörülüyor.

Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava Sıcaklığı Nasıl Olacak?

Hava sıcaklığının kıyı Ege ile iç kesimlerde 1 ila 3 derece yükseleceği diğer yerlerde ise önemli bir değişikliğin yaşanmaması bekleniyor.

Ayrıca rüzgarın genellikle doğu ve güneydoğu, Marmara'da kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Osmaniye ve Hatay çevrelerinde güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.