Şikayetlerde Büyük Artış! Kamuoyuna Sahte Poliçe Uyarısı Yapıldı

Şikayetlerde Büyük Artış! Kamuoyuna Sahte Poliçe Uyarısı Yapıldı
Türkiye Sigorta Birliği, son dönemde vatandaşların çok fazla sahte poliçe şikayeti oluşturmasının ardından kamuoyuna duyuruda bulundu.Türkiye Sigorta Birliği (TSB),  teklif aşamasından sonra e-Devlet'ten poliçenin varlığı...

Türkiye Sigorta Birliği, son dönemde vatandaşların çok fazla sahte poliçe şikayeti oluşturmasının ardından kamuoyuna duyuruda bulundu.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB),  teklif aşamasından sonra e-Devlet'ten poliçenin varlığı sorgulayın denildi.

TSB tarafından yapılan açıklamada, özellikle trafik sigortası almak için acentelere başvuranları takip eden dolandırıcılar, kendilerini başvuru yapılan acentenin temsilcisi olarak tanıtıyor. Bu yolla sahte poliçe satarak mağduriyetlere neden oluyorlar. Sigortasının olduğunu düşünen vatandaşlar hem maddi zarara uğruyor hem de trafikte kusurlu durumda oluyor.

Bazı Önlemlere Vurgu Yapıldı

TSB'nin resmi sitesinden paylaştığı kamuoyu duyurusunda, trafik sigortalılarında kandırmaya çalışan ve sahte poliçe tuzaklı teklifler sunanlara karşı vatandaşı koruyan bazı önlemlere vurgu yapıldı.

Duyuruda, Sigorta Bilgi Gözetim Merkezi’nin (SBM) web sitesindeki Trafik Sigortası Teklif Karşılaştırma ekranını hatırlatan birlik, vatandaşların bu yolla sadece Kimlik No ve Plaka No bilgileri ile tüm sigorta şirketlerinin primlerini tek bir ekranda görebildikleri ifade edildi.

SBM Web Ekranları ve mobil cihazlar üzerinden yapılan bu işlem sonunda teklifler başvurana gönderiliyor ve kendileri için en doğru, en uygun poliçeyi satın alabilmeleri veya poliçe yenilemeleri sağlanıyor. Teklif aşamasının ardından e-Devlet'ten poliçenin varlığı sorgulanabiliyor.

Öte yandan, SBM internet sitesindeki Trafik Sigortası Azami Brüt Prim Tablosu sayesinde; alınan tekliflerin il, basamak, kullanım tarzı, araç türü ile kullanım tarzı bazında ve içinde o aya ait Azami Trafik Sigortası Prim Tutarları Listesine ulaşarak kontrol edilebiliyor.