Üniversite Öğrencileri Merak Ediyor! KYK Yurt Ücretleri Ödenecek Mi?

Üniversite Öğrencileri Merak Ediyor! KYK Yurt Ücretleri Ödenecek Mi?
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından, üniversitelerde uzaktan eğitim geçilip geçilmeyeceği pek çok kişi tarafından merak edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada,...

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından, üniversitelerde uzaktan eğitim geçilip geçilmeyeceği pek çok kişi tarafından merak edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, üniversitelerde bahar döneminin uzaktan eğitim ile tamamlanacağını duyurdu. Bu kapsamda, KYK yurt ücretlerinin ödenip ödenmeyeceği merak ediliyor.

KYK Yurt Ücretleri Ödenecek Mi?

Üniversitelerde bahar dönemi uzaktan eğitim ile tamamlanacak. Bu çerçevede, sene sonuna kadar KYK yurt ücretlerinin ödenecek mi araştırılıyor. Konuya ilişkin Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından henüz bir açıklama gelmese de KYK yurt ücretlerinin ödenmemesi bekleniyor.

Üniversiteler Uzaktan Eğitim Mi?

Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerde bahar döneminin uzaktan eğitim ile tamamlanacağını duyurdu. Konuya ilişkin yapılan açıklamada ”Kahramanmaraş merkezli deprem afetinin ülke genelindeki etkileri nedeniyle Yükseköğretim Kurulu tarafından 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanmasının uygun olduğuna karar verilmiştir. Uzaktan öğretime ilişkin ayrıntılar, bu kapsamda alınacak tedbirler, tıp, diş hekimliği gibi sağlık programları ile staj ve işyeri eğitimi ve benzeri hususlar ayrıca değerlendirilip önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.” ifadeleri yer aldı.