Vatandaşlara Büyük Müjde! 2 Büyükşehir Arası 80 Dakikaya Düşüyor

Vatandaşlara Büyük Müjde! 2 Büyükşehir Arası 80 Dakikaya Düşüyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, iki büyükşehir arasını 80 dakikaya indirecek yüksek hızlı tren hattı için düğmeye bastı. Yüksek hızlı tren hattı günde 240 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak.Cumhurbaşkanı Recep...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, iki büyükşehir arasını 80 dakikaya indirecek yüksek hızlı tren hattı için düğmeye bastı. Yüksek hızlı tren hattı günde 240 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

Gelecek dönemde, Ankara-İstanbul arası yolculuğu 80 dakikaya indirecek hızlı tren hattı için de hazırlık süreci hızlandırıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın, ulaştırma alanında ülkemizi farklı bir bölüme taşıyacak hatla ilgili fizibilite çalışmalarına başladığı ifade edildi.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından güzergâhın, hangi yöntem ile yapılacağı, temel atmanın ne zaman olacağı gibi detaylar belli olacak.

100 Kilometre Fazladan Hızla Gidecek

Ankara-İstanbul arasında şu anda çalışan Yüksek Hızlı Tren (YHT) maksimum 250 kilometre hıza çıkabiliyor. Yeni yapılacak hattın hızı ise 350 kilometreye kadar ulaşacak.

Bu sayede şimdi yaklaşık 5 saat olan iki şehir arasındaki yolculuk süresi de 80 dakikaya inmiş olacak.

88 Milyona Yakın Yolcu Taşınacak

Yapılacak proje kapsamında 70'e yakın tünel, 40 civarında viyadük yapılması gerektiği tespit edildi.

Hat çalışmaları tamamlandığında günde 240 bin, bir senede ise 88 milyona yakın yolcu taşıma kapasitesine ulaşarak, kara yolu ulaşımının yükünü hafifletecek.

Öte yandan, geçtiğimiz gün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas hızlı tren hattının altyapı çalışmalarının tamamına yakınının sağlandığını, kısmi olarak test ve sertifikasyon çalışmalarının sona erdiğini belirterek, “Proje 2023 yılı Nisan ayında tamamlandığında seyahat süresi 12 saatten 2 saate düşecek.” ifadelerini kullanmıştı.