Yönetmelik Değişti! Diyanet'ten Yeni Kur'an-ı Kerim Kararı

Yönetmelik Değişti! Diyanet'ten Yeni Kur'an-ı Kerim Kararı
Diyanet İşleri Başkanlığı, Kur'an-ı Kerim basımına ilişkin yeni kararlar aldı. Başkanlık, Kur'an-ı Kerim basım sürecini baştan sona denetlemek için harekete geçti.Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kur’an-ı Kerim basım...

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kur'an-ı Kerim basımına ilişkin yeni kararlar aldı. Başkanlık, Kur'an-ı Kerim basım sürecini baştan sona denetlemek için harekete geçti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kur’an-ı Kerim basım ve yayım kriterleri yönetmeliği Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Onay ve Mühür Şartı Getirildi

Buna göre; Kurum ve kuruluşlar ile gerçek ve tüzel kişiler, Diyanet İşleri Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu onayı ve mührü olmadan Kur’an-ı Kerim basımı ve yayımını gerçekleştiremeyecek.

Yayınevleri ve matbaa, Kur’an-ı Kerim basımında kötü kokulu mürekkep ve düşük kaliteli, saman kağıt kullanamayacak. Basım işleminin tüm aşamalarını takip etmek için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenecek kriterde bir hafız görevlendirilecek.

Yönetmeliğe göre, ayetlerin basıldığı kağıtlar ayak altı gibi uygun olmayan yerlere konulamayacak. Basımı yapan matbaalar, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından denetlenebilecek.