Muharrem İnce Edirnelilere Neden Hayır Demeleri Gerektiğini Açıkladı

Muharrem İnce Edirnelilere Neden Hayır Demeleri Gerektiğini Açıkladı
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Edirnelilere neden hayır demeleri gerektiğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Neden Hayır?" konulu miting düzenledi. Edirne'de Saraçlar Caddesinde Edirnelilere neden hayır demeleri gerektiğini açıklayan Muharrem İnce'yi çok sayıda vatandaş dinledi.

Muharrem İnce'nin konuşmasından satır başları şöyle:

Şimdi bakın meydan meydan geziyor Binali Yıldırım. Başbakanlığı kaldırın diyor. Ben lüzumsuzuz, ben gereksizim diyen kendini yok eden bir adam var. Çanakkale geçilmez dediler geçtik diyor. Yahu o sözü sana söylemediler ki İngilizlere Fransızlara söylediler. Dolar diyor, dolmasa ne olur dolsa ne olur diyor. Bolululara diyor ki, sizler Bolu beyin torunları. Bolu beyi eziyet edendir, zulüm edendir. Biz Köroğlu'nun torunuyuz, Dadaloğlu'nun torunuyuz. İstanbul'a geldiklerinde "Geldikleri gibi giderler" diyen Mustafa Kemal vardır, biz onun torunlarıyız.

Bu mitingi akşam televizyonlarda görecek misiniz? Hayır, göstermeyecekler.

İstiklal Marşımızın ilk sözleri nedir? Korkma... Ben elli kere okudum hangi madde terörden bahsediyor. Niye bunu konuşmuyorlar, malına güvenmiyorlar. Almanya, Hollanda ile kavga; hayırcılarla kavga. Sabah akşam yalan söylüyorlar.

Siz terörist misiniz? FETÖ'cü müsüz? IŞİD'çi misiniz? Evet diyenler azıcık okusa yüzde 1 bile evet çıkmaz.

Bu böyle gitmeyecek size söyleyeyim. Bu referandumda bu millet hayır derse emin olun ki önümüz açılacak. Bunun için Türkiye'nin Edirne gibi olması lazım. Ben sizlerden Türkiye rekoru bekliyorum bu sefer. Türkiye rekoruna hazır mıyız? Yüzde 85'e hazır mıyız? Peki sandığın başına gittik. Sandıkta sizden oy pusulası, mühür parası istiyorlar mı? Sandık bedava, oy pusulası devletten, mühür devletten, mürekkep devletten. Bas hayıra, kurtul bu illetten. Peki FETÖ'cü general var mı? Var. FETÖ'cü profesör, esnaf, bankacı, öğretmen, polis, baklavacı, davulcu, zurnacı... Hepsi var. FETÖ'cü milletvekili? Her şeyden FETÖ'cü olur da milletvekillerinden olmaz mı? Edirne'den FETÖ'cü milletvekillerini açıklıyorum. Açık oy kullanmanıza izin verirler mi? Hayır. Milletvekilleri kullanabildi mi? Onlara da yasak. Ama birileri açık oy kullandı. FETÖ'cüler işte onlar. Kendilerini ispatlama derdine düşmüşler.

Bizimle FETÖ arasında bağ kuruyor. İki ablam orada yan yana, birinin başı açık, birinin kapalı. Benim ailem de öyle, kapalılar da var açıklar da var. Peki, başı açık kadınlar bazen başını kaparlar. Ne zaman? Camide, türbede, Kuran-ı Kerim okurken. Bu AKP'li milletvekillerinden bazıları Pensilvanya'ya gitmişti. Başları açık kadınlardı. O zaman başlarını kapadılar. Kimler gördü onları? Sözcü okurları belli oluyor işte. Ey AKP'li milletvekilleri, Pensilvanya'da başınızı kapadınız. Pensilvanya türbe mi, cami mi, mezarlık mı? Niye kapadınız o zaman? Şimdi gelmişler FETÖ'cülükten bahsediyorsunuz. Parsel parsel satan, bitsin bu hasret diyen sizsiniz. Hadi in oradan. Siz kimsiniz be?

Değerli hemşehrilerim. Bakın sandığın başında bir de şöyle bakacaksın. Beyaza bakacaksın. Demokrasiye kefen giydiriyorlar deyip, insanoğlu topraktan yaratıldı, bereketli kahverengi üzerine basacaksın. Ne dedim önce oku, sonra da korkma.

Ucunda ölüm olsa bile tohumu değiştirmeyeceğiz. Doğrusunu yapacağız. İçimizdeki Cumhuriyet aşkıyla, Atatürk aşkıyla, demokrasi aşkıyla yapacağız bunu; hep birlikte. Biz içimizdeki Cumhuriyetin aşkıyla devam edeceğiz. Onlar bu Cumhuriyete bizim gibi bakmaz, onlar Atatürk'e bizim gibi bakmaz, onlar demokrasiye bizim gibi bakmaz. Onların cibiliyetinde cumhuriyet düşmanlığı var. Ben size inanıyorum. Türkiye rekorunu sizden bekliyorum.

Son sözüm, benim söylediklerimi tekrar eder misiniz? Bir çivi bir dalı kurtarır. Bir dal, bir atı kurtarır. Bir at, bir yiğidi kurtarır. Bir yiğit, memleketi kurtarır. Helal olsun size. Sağ olun, var olun. Çok teşekkür ediyorum. Elleriniz dert görmesin. Yarın Konya'dayım. Akşamüzeri Akşehir'deyim. Cumartesi Niğde, Nevşehir, Aksaray'dayım.

Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh, tüm vatandır.

EJH