Mültecilere Erzak Yardımı Devam Ediyor

Mültecilere Erzak Yardımı Devam Ediyor
15 Eylül gününden itibaren, Edirne otogarında ve TEM otoyolunda bekleyen Suriyeli mülteciler, 18 Eylül akşamı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne valisi dursun Ali Şahin in girişimleri ile Sarayiçi Er Meydanı'na...

15 Eylül gününden itibaren, Edirne otogarında ve TEM otoyolunda bekleyen Suriyeli mülteciler, 18 Eylül akşamı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne valisi dursun Ali Şahin in girişimleri ile Sarayiçi Er Meydanı'na otobüslerle getirilmişlerdi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, Sınırdan geçebilmelerine izin verilmediği için otoban kenarlarında beklemelerinin en çok çocuklara zarar verdiğini belirterek, "Edirne Belediyesi olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Kendilerinin kapıkule sınır kapısına yürümelerinin bir şeyi değiştirmeyeceğini söyleyerek Sarayiçi'ne gelmeye ikna ettik. Gün boyu buradaki mültecilere su ve gıda yardımlarımız devam ediyor. Belediye personelimiz gün içinde sürekli orada. Belediye olarak onlara hijyenik bir ortam yaratmak içinde uğraşıyoruz. Amacımız, bu insanların bu süreci kazasız belasız, hastalık gibi sorunlarla karşılaşmadan atlatmalarını sağlamak. Bizlerin elinden gelen onlara kumanya ve su yardımında bulunabilmek. Seyyar tuvaletler kurduk, çöplerini düzenli olarak alıyoruz. Su tankerleri ile su ihtiyaçlarına çözüm olmaya çalışıyoruz. İhtiyaçlar doğrultusunda gıda yardımlarımız devam edecektir." dedi.