Mültecilere Yardım Devam Ediyor

Mültecilere Yardım Devam Ediyor
Edirne Belediye Başkanlığı, Yunanistan'a geçme umuduyla sosyal paylaşım sitelerinde birleşerek İstanbul'dan toplanarak Edirne'ye doğru yola çıkarak, 15 Eylül 2015 Salı gününden beri Edirne otogarında ve TEM otoyolunda bekleyen...

Edirne Belediye Başkanlığı, Yunanistan'a geçme umuduyla sosyal paylaşım sitelerinde birleşerek İstanbul'dan toplanarak Edirne'ye doğru yola çıkarak, 15 Eylül 2015 Salı gününden beri Edirne otogarında ve TEM otoyolunda bekleyen Suriyeli mültecilere su ve kumanya yardımında bulundu.

Edirne Belediyesi, 15 Eylül 2015 Salı günü TEM otoyolunda beklemeye başlayan Suriyeli mültecilere, 800 adet kumanya yardımı ile bin adet içme suyu yardımında bulunmuştu. 16 Eylül 2015 Çarşamba günü de, aralarından küçük çocuklarında bulunduğu, zor şartlar altında Edirne'nin farklı bölgelerinde bulunan Suriyeli Mültecilere kumanya ve su yardımında bulundu.

mültecilere yardım edirne 2

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi olarak TEM otoyolunda, otogarda ve kentin farklı bölgelerinde bulunan Suriyeli mültecilere destek olmaya çalıştıklarını belirterek, "Savaş zor, savaş kötü. Savaştan en çok çocuklar zarar görüyor. Geleceğin utanç sayfalarına yazılacak bir savaştan kaçan bu insanların dramını gözlerimiz önünde yaşıyor olmak gerçekten zor. Edirne Belediyesi olarak, bu insanlara su, gıda, seyyar tuvalet, temizlik gibi ihtiyaçlarına destek olmaya çalışıyoruz. Amacımız, bu insanlarımızın bu süreci kazasız belasız, hastalık gibi sorunlarla karşılaşmadan atlatmalarını sağlamak.

Çocuklar perişan, dayanmak zor. Bizlerin elinden gelen onlara kumanya ve su yardımında bulunabilmek. Edirne Belediyesi olarak, onlara hijyen bir ortam yaratmaya çalışıyoruz. Seyyar tuvaletler kurduk, çöplerini düzenli olarak alıyoruz. Su tankerleri ile su ihtiyaçlarına çözüm olmaya çalışıyoruz. İhtiyaçlar doğrultusunda gıda yardımlarımız devam edecektir." dedi.

mültecilere yardım edirne 1