Nurettin Yıldız Konferansı Nedeniyle "Edirne Genç STK'lar Platformu" Hakkında Suç Duyurusu

Nurettin Yıldız Konferansı Nedeniyle "Edirne Genç STK'lar Platformu" Hakkında Suç Duyurusu
Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız'ın Edirne'ye gelecek olmasını destekleyen Edirne Genç STK'lar Platformu üyelerinin tehdit ve hakaretleri sonucu; Edirne Nar Kadın Dayanışma Ağı üyeleri tarafından platform üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız'ın Edirne'ye gelecek olmasını destekleyen Edirne Genç STK'lar Platformu üyelerinin tehdit ve hakaretleri sonucu; Edirne Nar Kadın Dayanışma Ağı üyeleri tarafından platform üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Nurettin Yıldız'ın 9 Mayıs 2016 Pazartesi günü (bugün) Edirne Ticaret ve Sanayi Odasında (ETSO) vereceği konferansa büyük tepkiler gelmesi sonucu ve Edirne Nar Kadın Dayanışma Ağı'nın başlattığı imza kampanyası nedeniyle ETSO tarafından salon tahsisi iptal edilmişti. Bunun üzerine programı organize eden iki üniversite öğrencisi, konferans için Aşiyan Düğün Salonu ile anlaşmıştı. Ancak gelen tepkiler üzerine Aşiyan Düğün Salonu'nun tahsisi de iptal edilmişti. Bunun üzerine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Mimar Sinan Spor Salonu kiralanarak yenilenen afişler, Cuma namazı çıkışında camilerde dağıtılmıştı.

Nurettin Yıldız'ın "Ahir zamanda genç olmak" konulu konferans için Edirne'ye gelmesini destekleyen Edirne Genç STK'lar Platformu üyelerinin sosyal medya üzerinden yaptıkları tehdit ve hakaretler sonucu, Edirne Genç STK'lar Platformu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunda bulunan Edirne Nar Kadın Dayanışma Ağı üyeleri, kadın ve laiklik düşmanlarıyla mücadele etmeye ve karanlığa güneş olmaya devam edeceklerini belirtti.

EdirneJetHAber Haber Merkezi