Nurettin Yıldız Paneli İçin İkinci Salon da İptal Edildi

Nurettin Yıldız Paneli İçin İkinci Salon da İptal Edildi
"6 yaşında çocukla evlenilebilir" açıklamasıyla tepki çeken Nurettin Yıldız için tahsis edilen ikinci salon da iptal edildi.

"6 yaşında çocukla evlenilebilir", "Çalışan kadın fuhuşa hazırlık sürecine destek oluyor", "Kadınların, Allah erkeklere 'dövün, rahatlayın' diye müsaade etmesinden dolayı sabaha kadar şükretmeleri gerekiyor" açıklamalarıyla tepki çeken Nurettin Yıldız paneli için tahsis edilen ikinci salon da iptal edildi.

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız'ın Edirne'de 9 Mayıs Pazartesi günü vereceği konferans için hazırlanan afişler şehrin birçok yerine asılmıştı. Edirne Nar Kadın Dayanışması ise, "6 yaşında çocukla evlenilebilir" açıklamasıyla tepki çeken Nurettin Yıldız'ın Edirne'ye gelmemesi için bir imza kampanyası başlatmıştı. Kısa sürede yüzlerce oy toplayan imza kampanyası sonucu Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Nurettin Yıldız için tahsis ettiği salonu iptal ettiğini duyurmuştu. Bunun üzerine konferansı organize eden iki üniversite öğrencisi, konferans için yeni salon baktıklarını açıklamıştı.

Geçtiğimiz gün, iptal edilen konferans için ikinci salon Aşiyan Düğün Salonu olarak belirlendi. Edirne Nar Kadın Dayanışması, konferansın gerçekleşmemesi için yine açıklama yaptı ve imza kampanyası başlattı.

"Edirne'deki hiçbir salonda Nurettin Yıldız'ın konferans vermesini istemiyoruz! Bir kez daha uyarıyoruz. Bu konferansa salon vermek; tacizleri, tecavüzleri, kadın katliamlarını ve çocuk istismarını meşrulaştıran, yobaz ve sapkın düşüncelerini dini kullanarak ‘fetva’ adı altında tüm çıplaklığıyla ve korkunçluğuyla söylemekten çekinmeyen bu sapkın zihniyetin destekçisi olmak anlamına gelmektedir. Edirne’de laiklikten, özgürlükten yana olan herkesle durumun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu daha başlangıç… Biz kadınlar gericiliği yok edene, karanlığı aydınlatıncaya dek mücadelemize devam edeceğiz. Karanlığa karşı güneş olacağız." şeklinde açıklama yapan Edirne Nar Kadın Dayanışması'nın başlattığı imza kampanyası kısa sürede binlerce oy aldı ve konferans için Aşiyan Düğün Salonu'nun tahsisi iptal edildi.

Edirne Nar Kadın Dayanışması, iptal haberini aldıklarında "Hep birlikte başardık! Birleşince ne kadar güçlü olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Başlattığımız çalışmamız iki gün bile dolmadan olumlu sonuç verdi! Edirne’nin laiklikten, özgürlükten yana olan kesimlerin itirazıyla paneli Aşiyan Düğün Salonu'nda da iptal ettirdik." açıklamasını yaptı.

EdirneJetHaber Haber Merkezi