Nutuk ve Kandil Simidi Dağıtıldı

Nutuk ve Kandil Simidi Dağıtıldı
Saraçlar Caddesi'nde Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk kitabı ve kandil simidi dağıtıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Miraç Kandili'nin aynı güne denk gelmesi sebebiyle, Edirne'de Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk kitabından ve kandil simidi dağıtıldı. Edirne Belediyesi tarafından bastırılan 10 bin adet Nutuk kitabı ve 10 bin adet Çocuk Hakları Bildirgesi isimli kitap ile birlikte 20 bin adet kandil simidi dağıtıldı.

Edirne Belediyesi tarafından Saraçlar Caddesi'nde stantlarda hem kandil simidi hem de Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk kitabı dağıtıldı. Belediye Başkanı Recep Gürkan stantlara gelerek halkın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Miraç Kandili'ni kutladı. Gürkan, "Bu Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu, bu ülkenin hangi şartlarda nasıl kazanıldığını anlatması açısından bu uğurda yazılmış en önemli eser olan Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk kitabını dağıtıyoruz." dedi.

Belediyenin özel olarak hazırlattığı Nutuk kitabı ile kandil simidi dağıtımını gerçekleştiren Gürkan, "Hem Türkiye Büyük Millet Meclisinin 97. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz hem Atatürk gibi bir dehanın, edebi bir başkomutanın, kurucu Cumhurbaşkanımızın, dünyada ilk kez Türk çocuklarına armağan ettiği bayram olan ve uzun yıllardır Türk çocukları ile dünya çocuklarının birlikte kutladığı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyoruz. Bugün aynı zamanda kandil. Kandilimizin de mübarek olmasını diliyorum." dedi.

Dağıtımın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gürkan, bir gazetecinin "Siz CHP'li bir belediye başkanı olarak bu tür değerlere çok sahip çıkıyorsunuz ama Türkiye genelinde bayramların bu özel günlerin için boşaltılıyor mu?" sorusu üzerine "Maalesef format atıldı bayramlara. Bir milleti millet yapan ortak değerler vardır. Bayramlar da bu değerlerden biridir." şeklinde konuştu.

EJH