Ödüllü Öykü Yarışması Düzenleniyor

Ödüllü Öykü Yarışması Düzenleniyor
Kartopu Enez Gönüllüleri Derneği, ödüllü verilecek öykü yarışması düzenliyor.

Kartopu Enez Gönüllüleri Derneği, ödüllü öykü yarışması düzenliyor. Yarışmada dernek tarafından birinciye 1000 TL ve plaket, ikinciye 500 TL ve plaket, üçüncüye plaket verilecek. Ayrıca çeşitli kişi ve kurumların vermeyi düşündükleri ödüllerin nasıl dağıtılacağı zaman içinde bildirilecek.

Kartopu Enez Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen öykü yarışmasının amacı, "2017, Enez yılı olarak ilan edilmiştir. Bu yıl çeşitli etkinlik, projelendirme, uygulama ve tanıtım çalışmalarıyla değerlendirilecektir. Bu çalışmalar çerçevesinde Enez'de yaşanmış ya da yaşanabileceği varsayılan konularda öykü formatında bir yarışmanın tanıtım açısından yararlı olacağı düşünülmüştür." şeklinde belirtildi.

Her yaştan amatör veya profesyonel herkese açık olan yarışmaya bir kişi en fazla 2 öykü ile katılabiliyor. Bu öyküler daha önce basılmamış veya herhangi bir yarışmada ödül almamış olmalı. Öykü konusunun serbest olduğu yarışmada öyküler A4 boyutunda 12 punto ile 1,5 aralık olarak bilgisayar ortamında 5 kopya olarak hazırlanacak, 'Microsoft Word' formatında bir CD'ye yüklenecek. Öykülerde ve CD'de yazarın ismi kesinlikle yer almayacak. Yarışmacılar eserlerinin sağ üst köşesine en fazla 8 harften oluşan bir rumuz yazacak. Yazarın adını, soyadını, telefon numarasını ve özgeçmişini içerek başvuru formu ayrı bir zarf içerisine konulacak. Bu zarfın üzerine de kimlikle ilgili hiçbir bilgi bulunmayacak. Öykü zarfı ile başvuru formunu içeren zarf, birlikte büyük bir zarfa konularak elden veya kargo ile derneğe teslim edilecek. Teslim için son tarih 15 Mayıs 2017 saat 17.00.

Yarışmanın şartlarına ve başvuru formunda buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yarışma sonucu 2017 yılının Temmuz ayı içerisinde ilan edilecek. Ödüller, derneğin 2017 Günbatımı Gecesi'nde verilecek.

Yarışmanın seçici kurulunda birbirinden uzakta ve muhtemelen tanışmayan 4 kişi yer alıyor:

• Sabriye CEMBOLUK (Yazar / Almanya)

• Zerrin BORATAV BAĞCİVAN (Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Emekli Kuşadası)

• Yrd. Doç. Dr. Özcan AYGÜN (Trakya Üniversitesi Ed. Fak. Öğr. Üyesi Edirne)

• Dr. Saliha KARA (Editör - Sadık UYGUN Yayıncılık / İstanbul)

Elden teslim: Dernek Başkanı Ulaş Demiray veya onun göstereceği kişiye imza karşılığı yapılacak.

Kargo ile teslim: Esin Savaş / Mali Müşavir, Yeni Mah. Bekir Kara Cad. Tüzün İş Hanı 13/3 Enez/Edirne

İletişim: 0533 621 82 84 (Ulaş Demiray)

EJH