Ödüllü Proje Start Aldı

Ödüllü Proje Start Aldı
Birincilik ve ikincilik ödüllerine sahip Kırkpınar Alanı Rekreasyon Projesi start aldı.

Türkiye'nin iki önemli birliğinden ödüle layık görülen Kırkpınar Alanı Rekreasyon Projesi, yapımına başlanan bisiklet ve yürüyüş yoluyla start aldı.  

Edirne Belediyesi liderliğinde, İl Özel İdaresi ortaklığıyla Trakya Kalkınma Ajansına sunulan ve ajanstan hibe almaya hak kazanan Kırkpınar Alanı Rekreasyon Projesi ile Edirne yeni bir destinasyon merkezine sahip olacak. Edirne'yi marka şehir haline getirecek bu proje, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen 2016 Yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında 83 projenin arasında birincilik, Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri Yarışmasında Yeşil Alan ve Çevre Yönetimi Hizmetleri kategorisinde ikincilik ödülü kazanmıştı.

İki etaptan oluşan Kırkpınar Alanı Rekreasyon Projesinin ilk etabı, yürüyüş ve bisiklet yollarının yapıyla başladı. Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışma kapsamında Sarayiçi Güreş Sahasının etrafında ve Tavuk Ormanında yaklaşık 7 kilometre uzunluğunda bisiklet ve yürüyüş yolu yapılacak. İlk etap 2017'nin ilk yarısında tamamlanacak.

Yaklaşık 10 milyon TL'lik bütçeye sahip olan projenin ikinci etabında, 4 bin 900 dönümlük bir alanda 86 dönümlük bir göl, has bahçe, liman, yüzen havuz, kumsal, bisiklet ve koşu yolu, kafeler, restoranlar yer alacak.

Projenin Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 4 milyon 750 bin TL hibe almaya hak kazandığına değinen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 3 yıl içerisinde tamamlanmasını beklediklerini projenin Edirne'nin ulusal ve uluslararası anlamda cazibesini arttıracağını, turizm hareketliliğini ve Edirne halkının sosyal yaşam kalitesini yükselteceğini kaydetti. Gürkan; projede padişahlar bahçesi, havuz, suni gölet, küçük bir liman, saltanat kayıkları, olimpik yüzme havuzu, koşu ve bisiklet yolları, açık fuar alanları, açık spor alanları gibi sosyal donatıların yer alacağını söyleyerek, alanın yakınında bulunan Tunca Nehri'nin yaratacağı taşkın riskine karşı dubalar kullanılacağını belirtti. EJH