Öğrenciler Okula Güvenle Gitsin Diye Servis Araçları Denetleniyor

Öğrenciler Okula Güvenle Gitsin Diye Servis Araçları Denetleniyor
Öğrencilerin okulların daha güvenli gidebilmeleri için servis araçlarına yönelik denetimler arttırıldı. Okulların açılmasıyla birlikte artan denetimlerle, servislerin kurallara uyup uymadığı inceleniyor.2015-2016 eğitim ve...

Öğrencilerin okulların daha güvenli gidebilmeleri için servis araçlarına yönelik denetimler arttırıldı. Okulların açılmasıyla birlikte artan denetimlerle, servislerin kurallara uyup uymadığı inceleniyor.

2015-2016 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte Edirne içinden ve Edirne dışından okullara öğrenci taşıyan servis araçları okula gidiş ve dönüş saatlerinde Trafik Zabıta Denetleme Ekipleri tarafından denetleniyor.

Ekipler, öğrencilerin okula gidip-gelirken kullandıkları okul servis araçlarının ruhsatlarının olup olmadığına, okul servis araçları yönetmeliğine uygunlukları ile okul servis ücretleri ile ilgili Belediye Meclisinin 02/09/2015 tarih ve 2015/204 sayılı kararının uygulanıp-uygulanmadığını inceleniyor.

SERVİS ÜCRETLERİNE DİKKAT

Servis ücretlerinin Belediye Meclis Kararında belirtilen tarifeden fazla alınması durumunda velilerden gelen şikayetler ise,  Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından değerlendirilecek. Meclis kararında belirtilen ücretlere uymayan okul servislerine gerekli cezai işlemin uygulanacağı belirtildi.  

Yetkililer, vatandaşların servisler hakkında her türlü şikayet ve öneriler Alo 153 numaralı hatta yapılabileceği gibi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün 0284 225 1978 numaralı telefonuna ve [email protected] mail adresine de gönderilebileceğini söyledi.