Otobüs Edirne'yle Süslendi

Otobüs Edirne'yle Süslendi
Edirne Belediye Başkanlığınca bu yıl ikincisi düzenlenen Edirne’den İstanbul’a kültür gezilerinin ilk haftasında 6 mahalleden 300 kişi katıldı.Kültür Gezilerini kapsamında vatandaşları İstanbul’a taşıyan otobüs ise,...

Edirne Belediye Başkanlığınca bu yıl ikincisi düzenlenen Edirne’den İstanbul’a kültür gezilerinin ilk haftasında 6 mahalleden 300 kişi katıldı.

Kültür Gezilerini kapsamında vatandaşları İstanbul’a taşıyan otobüs ise, Edirne’nin simgeleri olan Selimiye, Pehlivanlar, Adalet Kasrı, Tarihi Köprüler, Lozan Anıtı, Protokol Evi ve Eski Tren Garı’nın fotoğraflarıyla süslendi.

Edirne Belediyesi’nce geçen yıl Ramazan ayında başlatılan Edirne’den İstanbul’a Kültür Gezileri bu yılda devam ederken, Ramazanın ilk altı gününde Abdurrahman, Mithatpaşa, Barutluk ve Dilaverbey, İstasyon ve Şükrüpaşa Mahallelerinden yaklaşık 300 kişi Edirne’den İstanbul’a gitti.

Son olarak geziye katılan ve iftarlarını Edirne’de Keyfzade Restoranda açan Şükrüpaşa Mahallesi sakinlerine, Edirne Belediye Başkanı Çiğdem Gegeoğlu’da eşlik etti.

İftar sofrasında geziye katılan kadınlarla sohbet eden Gegeoğlu, İstanbul gezisinde, 1453 Panorama, Eyüp Sultan Camii, Piyer Loti, Sultanahmet Camii, Hipodrom (Sultanahmet Meydanı), Mısır Çarşısı’nı gezildiğini ifade ederek, bayanların geziden olduktan memnun kaldıklarını belirtti.

Edirne Belediye Başkanlığı olarak, Kültür Gezilerine her gün, ayrı bir mahallede düzenlendiğini ifade eden Gegeooğlu, “Kültür Gezilerimiz vatandaşlar tarafından çok beğenildi. Geçen yıl başlattığımız Kültür Gezilerini bu yılda devam ettirdik.” diye konuştu.

“HEM GEZİ HEM TANITIM”

Edirnelileri, İstanbul’a taşıyan otobüs ise, Selimiye, Pehlivanlar, Adalet Kasrı, Tarihi Köprüler, Lozan Anıtı, Protokol Evi ve Eski Tren Garı’nın fotoğraflarıyla kaplandı. Edirne’nin simgelerinin otobüste yer aldığına değinen Gegeoğlu, “Hem Edirneliler, İstanbul’daki kültürel değerleri görüsün, tanısın istedik hem de İstanbullulara Edirne’mizi daha yakından tanıtmak istedik. Bu yüzden Edirnelileri, İstanbul’a taşıyan otobüsü Edirne’ye süsledik.” dedi.

otobüs edirneyle süslendi