Ozanlarımızın Dilinden Yüreğimize Dokundular

Ozanlarımızın Dilinden Yüreğimize Dokundular
Edirne Belediyesi Kültür etkinlikleri kapsamında Belediye Türk Halk Müziği Topluluğu "Ozanlarımızın Yüreğinden" konseri, müzikseverlerle buluştu.Edirne Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu Şef Yaşar Özel'in yönetiminde...

Edirne Belediyesi Kültür etkinlikleri kapsamında Belediye Türk Halk Müziği Topluluğu "Ozanlarımızın Yüreğinden" konseri, müzikseverlerle buluştu.

Edirne Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu Şef Yaşar Özel'in yönetiminde Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Konserde Pir Sultan Abdal’dan, Mahsuni Şerif'e, Aşık Daimi’den, Neşet Ertaş'q bir çok ünlü ozanın deyişlerinden örnekler verilerek hayat hikayeleri anlatıldı. Ozanların eserleri seslendirildi.

Şef Yaşar Özel, "Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a, Edirne Belediyesine ve Edirne halkına, Edirne Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu’na verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

Konser sonunda Edirne Belediyesi Bando Şefi Süleyman Uysal, "Gelmiş geçmiş tüm ozanlarımızın bizlerde büyük etkileri olmuştur. Kimi ozanlarımız toplum olarak yaşanan sıkıntıları, kimi ozanlarımız gurbeti ve yaşanan ayrılık hasretini, kimi ozanlarımız doğaya olan sevgilerini, kimi ozanlarımız da ilahi aşkı ve sevgiyi şiirlerinde taşımış mızraplarında dile getirmiş, yüzyıllardır aklımızda ve zihinlerimizde önemli bir yer tutmuşlardır. Tüm ozanlarımızı saygıyla anıyoruz. Ruhları şad olsun. Edirne Belediyesi Halk Müziği Topluluğumuzu ve Yaşar Özel'i bizlere böyle güzel bir çalışmayı sundukları için tüm Edirneliler adına tebrik ediyor, Başkanımız Sayın Recep Gürkan adına teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

türk halk müziği korosu