Özel Trakya Hastanesinden İstihdama Katkı

Özel Trakya Hastanesinden İstihdama Katkı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay ile Özel Trakya Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yazgan, 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Projesi' kapsamında hastanede işe alınan yeni personellerin protokolünü imzaladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, 'Çalışma Hayatında Milli Seferlik Projesi' kapsamında Edirne’ye gelerek ziyaretlerde bulundu. Bu kapsamda Özel Trakya Hastanesini ziyaret eden Alpay, Özel Trakya Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yazgan ile birlikte hastanede 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Projesi' kapsamında işe alınan yeni personellerin protokolünü imzaladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, 'Çalışma Hayatında Milli Seferlik' Projesi kapsamında Edirne’ye gelerek ziyaretlerde bulundu. Bu kapsamda Özel Trakya Hastanesini ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, Özel Trakya Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yazgan ile görüşerek, hastanede proje kapsamında işe alınan yeni personellerin protokolünü imzaladılar.

Çalışma hayatında milli seferberlik projesi kapsamında Özel Trakya Hastanesinde işe yeni alınan personellerin protokol imza törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, ÇSGB Strateji Daire Başkanı Bilge Aydın, ÇSGB Daire Başkanı Uğur Ünalan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Edirne İl Müdürü Süleyman Lale, İŞ-KUR Edirne İl Müdürü Şengül Çildam, SGK Müdür Yardımcısı İbrahim Güven, İŞ-KUR Müdür Yardımcısı Mehmet Kafa, İŞ-KUR Şube Müdürü Mehmet Yazıcı, İŞ-KUR İstihdam Uzmanı Savaş Mercan, Özel Trakya Hastanesini temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yazgan ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülben Aydın katıldı.

Alpay, Özel Trakya Hastanesindeki ziyarette, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan ve ÇSG Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun ocak ayında Konya'dan start verdiği 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' Projesi çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Alpay, kayıt altına alınan her bir çalışanın istihdama katkı sağladığını vurgulayarak, "12 ekiple Türkiye'yi gezmekteyiz. Edirne'de özellikle ocak, şubat ve martta yaptığımız bu çalışmalarda ocak ve şubat aylarındaki istihdamın biraz da nötr yani artı ve eksi birbirini götürdü ama mart ayından itibaren çalışmanın artı getirilerini görmeye başladık. Özellikle mart ayının 1'i ve 27'si arası Edirne'deki yeni istihdam bin 119. Edirne için yıl sonuna kadar koyduğumuz hedefimiz 5 bin yeni istihdam. Bu hedefi yeniden revize ederek belki 10 bin olarak değiştiririz" dedi.

Bakanlık tarafından verilen teşviklerin hem işverene hem de çalışana kaktı sağlayacağını dile getiren Alpay, "Özellikle şubat ayında çıkan 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile artı istihdam teşviği işverenlerimiz açısından çok önemli. Aralık 2016'da verdiğimiz hizmet SGK prim belgesindeki, bildirgesindeki çalışan sayısına ilaveten işverenlerimiz alacağı her bir çalışan için bin 404 lira para ödeyecek. Yani ücretini ödeyecek. Geri kalan 773 lira SGK primi ve vergisini devlet karşılıyor. Bu çok ciddi bir destek aslında. Sene sonuna kadar bu teşvik devam edeceği için işveren ne kadar erken yeni istihdam yapabilirse o kadar uzun süre bu teşvikten yararlanmış olacak." dedi.

Müezzinoğlu’nun sağlık bakanı olduğu dönemdeki gibi, ÇSGB'de de yenilikçi ve faydalı işlere imza attığını belirten Özel Trakya Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yazgan, "ÇSGB tarafından sürdürülen bu proje hem çalışan kişilerin hem de işverenlerin menfaatine. Bu uygulamanın başarılı olduğuna ve istenilen sonuca hizmet edeceğine inanıyorum. Bizler bakanlığımızın projelerine kurumlarımız aracılığıyla, her tür katkıyı yapmaya hazırız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Alpay ve Yazgan, hastanede İŞ-KUR aracılığıyla istihdam edilecek olan yeni çalışanların protokolünü imzaladı. Alpay ve beraberindeki heyet, Özel Trakya Hastanesi çalışanları ve hastaları ziyaret ederek sohbet etti.

EJH