Özgür Çocuklar Parkı 23 Nisan'da Açılıyor

Özgür Çocuklar Parkı 23 Nisan'da Açılıyor
Edirne'de Özgür Çocuklar Parkı, 23 Nisan'da açılıyor.

"Çocuklar Özgür Büyüsün, Özgür Çocuklar Olsun" sloganıyla yola çıkan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın çocuklara sunduğu "Özgür Çocuklar Parkı", 23 Nisan'da açılıyor.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Edirne'nin çocuklarını büyük bir sürpriz bekliyor. Edirne Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğünün ortaklaşa çalışmaları ile yapımına başlanan "Özgür Çocuklar Parkı", 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında saat 17.00'de hizmete açılıyor.

Edirne'deki çok önemli bir ihtiyaca cevap verecek olan bu parkta çocukların özgürce oynayabileceği, her yaş grubunun birlikte hareket edebileceği ve farklı aktivitelerin yer alacağı alanlar yaratıldı. Apartman hayatında bilgisayar oyunlarıyla büyüyen çocukları sokağa çıkartmak, çocukların kendi yaş gruplarıyla iletişim kurabilmelerini sağlamak ve en önemlisi çocukların sokakta özgürce koşmasına olanak yaratmak amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Gürkan, "Çocuklarımız parkta güvenle vakit geçirirken, ebeveynler ise kendileri için hazırlanan banklarda kitaplarını okuyabilecek, arkadaşlarıyla sohbet etme imkanı bulacak. Şükrüpaşa Mahallesi'ndeki Engelli Eğitim Merkezimizin yanında kurulan parkta çocuklarımız bizlerin çocukluk anılarında saklı kalan sokak oyunlarını da rahatlıkla oynayabilecekler." ifadelerine yer verdi.

"Atatürk ile, demokrasiyle, Cumhuriyet ile nefes alan bir kentin geleceğe umutla bakan çocukları; özgür olmalı, sokaklarda özgürce oynayabilmeli." diyen Gürkan, hem ebeveynlerin hem de çocukların mutlu olacağı Özgür Çocuk Parkı'nın açılışına tüm Edirne halkını davet etti.

EdirneJetHaber Haber Merkezi