Özürlüler Kongresi Bu Yıl Edirne'de Yapılacak

Özürlüler Kongresi Bu Yıl Edirne'de Yapılacak
Özürlüler Vakfı'nın 8'incisini düzenleyeceği 'Özürlüler Kongresi', bu yıl Edirne Belediyesinin katkılarıyla Edirne'de gerçekleştirilecek.

1998'de engelli vatandaşların haklarını savunmak amacıyla kurulan Özürlüler Vakfı'nın bu yıl 8'incisini düzenleyeceği 'Özürlüler Kongresi', 13-15 Mayıs 2016 tarihlerinde Edirne Belediyesinin katkılarıyla Edirne'de gerçekleştirilecek.

Edirne Belediyesinin katkılarıyla 13-15 Mayıs 2016 tarihlerinde Edirne'de gerçekleştirilecek olan '8. Özürlüler Kongresi' hakkında açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Unutmamalıyız ki hepimiz birer engelli adayıyız. Bir kaza veya hastalık nedeniyle aniden engelli haline gelebiliriz. Bu ülkede engelliler adına sağlam adımlar atmak istiyorsak, toplumun en küçük birimi olan ailede, engelli haklarına duyarlı bireyler yetiştirmeliyiz. Yerel yönetimler olarak, engelli vatandaşların kentteki yaşamlarını kolaylaştırmak için çaba göstermeliyiz. Elbette yerel yönetimlerin bu çabaları, tek başına yeterli kalmayacaktır. Bu konuda özellikle de engellilerin istihdamı konusunda siyasilere de büyük görev düşmektedir. Bizler biliyoruz ki; engel sadece yüreklerdedir, geriye kalan tüm engelleri hep birlikte aşarız." ifadelerini kullandı.

Hükumetin 2014 verilerine göre Edirne'de 248 engelli memur ve 405 engelli işçinin istihdam edildiğini belirten Recep Gürkan, Edirne Belediyesinde 25 engelli işçinin görev yaptığını dile getirdi. Gürkan, konuyla ilgili "Edirne'de tüm dernek ve sivil toplum kuruluşları ile hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin 'Edirne' ortak paydası altında bu kent ve bu kentin çağdaş insanları için neler yapabileceğimiz konusunda sürekli iletişim halindeyiz. Engelli dernekleriyle de engelli vatandaşlarımıza yönelik yapacağız çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunarak, yol almaya, onları bu sürece mümkün olduğunca dahil etmeye çalışıyoruz. Tüm engelli derneklerini bir araya getirerek, engellilerin yaşadığı sorunları tespit ederek, çözüm önerileri getirmek istiyoruz." dedi.

Edirne'de engelliler adına yapılan projeleri Recep Gürkan şöyle özetledi: "3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde hizmete açtığımız 4 engelli aracı şarj dolum istasyonuyla engelli bireylerin sokaklarda özgürce dolaşabilmesini hedefledik. Hizmete sunduğumuz bu istasyonlarının sayısını önümüzdeki aylarda 10'a çıkartacağız. Dünyada çok tartışılan bir kavram var, 'modern şehir, çağdaş şehir nasıl olmalı?' diye. Elbette bunun çok farklı tanımları var. Bizce modern ve çağdaş bir şehir kavramı şudur; Bir engelli vatandaş sabah tek başına evinden çıkıp, tek başına tüm işlerini halledebiliyorsa ve yine tek başına evine dönebiliyorsa o şehir çağdaş ve modern bir şehir olmuştur. Bunun anlamı oradaki yöneticiler, bir engellinin o şehirde yaşaması için tüm engelleri kaldırmış demektir. Peki Edirne böyle bir şehir mi? Maalesef değil. Peki dünya da böyle bir şehir var mı? Maalesef yok. Ama bu hedefe ulaşmak için basamakları aşmaya devam edeceğiz"