Recep Gürkan: "93 Yıllık Gurur"

Recep Gürkan: "93 Yıllık Gurur"
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 25 Kasım Edirne'nin Kurtuluş Günü dolayısıyla yayınladığı...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 25 Kasım Edirne'nin Kurtuluş Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda şunlara yer verdi:

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletinin bağımsızlığına kavuşması adına başlattığı kurtuluş mücadelesinde Edirne’nin Mudanya Ateşkesi gereğince 25 Kasım 1922 tarihinde TBMM kuvvetlerince teslim alınmasıyla, kurtuluş mücadelesinin en önemli zaferlerinden biri de elde edildi.

Kurtuluş mücadelesine canıyla, kanıyla, yüreğiyle ortak olan ve bu uğurda şehit düşmüş atalarımızın bize miras bıraktığı bu kentte 93 yıldır gururla, güvenle, huzurla; cumhuriyetle, demokrasiyle, Atatürk’le yaşıyor olmanın mutluluğu içerisindeyim.

Her yıl daha da büyük bir coşkuyla kutladığımız 25 Kasım Kurtuluş Günü'nü bu yıl da Edirne'ye, Edirnelilere, Cumhuriyete yakışır bir şekilde kutlayacağız. Edirne halkı olarak, bağımsızlığımızı bir kez daha haykıracağımız bu günde, saat 12.15'de Atatürk Anıtı'nda başlayacak olan programımız, Zübeyde Hanım Kadın Lokali'nin önünde toplanacak olan kortejin Saraçlar Caddesi’ne doğru hareket etmesiyle devam edecektir. 93 yıldır yüreğimizde hissettiğimiz bu coşkuya ortak olmak isteyen tüm Edirne halkını düzenleyeceğimiz korteje davet ediyor, bizlerin bu günleri yaşamamıza vesile olan, bu uğurda canları feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla, gazilerimizi de saygıyla anıyorum."

edirnenin kurtuluşu recep gürkan