Recep Gürkan'dan 100. Yıl Mesajı

Recep Gürkan'dan 100. Yıl Mesajı
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100’üncü yıl dönümünü dolayısıyla yayınladığı mesajda “Tarihe altın harflerle kazınan bir zaferin gururunu yaşamaktayız.”...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100’üncü yıl dönümünü dolayısıyla yayınladığı mesajda “Tarihe altın harflerle kazınan bir zaferin gururunu yaşamaktayız.” dedi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100’üncü yıl dönümünü, sebebiyle Edirne Belediyesi olarak birçok etkinlik düzenlediklerini bildiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Türk Milleti’nin bağımsızlık mücadelesinde çok önemli bir zafer olan Çanakkale Zaferi, ulusumuz için en büyük gurur günlerinden biridir. Büyük bir fedakarlık örneğinin sergilendiği ve milletimizin yok olmadan var oluşa geçişinde önemli bir kahramanlık destanı yazılmıştır Çanakkale’de. O günlerin zorluğunu, sancılarını ve canları pahasına çıplak ayaklarıyla, yokluk içinde millet olabilme, birlik olabilme fedakârlıklarıyla bir ulusu bugünlere taşıyan atalarımızın evlatları olarak bugünkü gururumuz tarifsizdir. Bu duygularla, Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıldönümünü kutlar, vatanımızı vatan yapan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla, kahraman gazilerimizi de şükranla anıyorum.” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi olarak bu özel günde etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek, şunları kaydetti: “Edirne Belediyesi olarakta bu gurur günümüzü çocuklarımıza daha iyi anlatabilmek, Edirne Halkımızla birlikte şehitlerimizi birlikte anmak için etkinlikler düzenledik. İzmir Kukla Sanat ve Tiyatro Atölyesi tarafından, “Kurtuluşa Kadar Dönmeyi Düşünmediler” adlı tiyatro oyunu, 18 Mart 2015 Çarşamba günü saat 20.00’de, Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda, ücretsiz olarak Edirne Halkı’mızla buluşacak. Gezici Müze ve Tiyatro Oyunu bir arada olan bu etkinliğimize tüm halkımız davetlidir.”

Kaynak: ETV