RTÜK'ten Adnan Oktar'a Kötü Haber!

RTÜK'ten Adnan Oktar'a Kötü Haber!
A9 TV'de yaptığı programlarla adından sıkça bahsettiren Adnan Oktar'a RTÜK'ten kötü haber geldi.

A9 TV'de yaptığı programlarla adından sıkça bahsettiren Adnan Oktar'a RTÜK'ten kötü haber geldi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Adnan Oktar'a canlı yayında yaptığı açıklamalardan dolayı ceza verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 13 Aralık’ta yaptığı toplantıda kamuoyunda Adnan Oktar’ın A9 TV kanalında yayınlanan bir programda, "Terör örgütü DEAŞ’ın Türkiye’deki eylemlerinin, terör örgütü PKK tarafından yapıldığı ve DEAŞ’ın üzerine yıkılmak istendiği, örgüt üyelerinin öldürülmesinin haram olduğu ve örgütün fikirsel sorunu varsa bunun Diyanet İşleri Başkanlığınca bastırılan ve Kur’an-ı Kerim’den sonra temel kaynak olan Buhari, Müslüm, Tirmizi ve Nesai gibi temel hadis kitaplarından kaynaklandığı ifadeleri kullanılarak bu temel eserler ile Diyanet İşleri Başkanlığının töhmet altında bırakılması" konusunu değerlendirdi.

DEAŞ’ı masum göstermeye yönelik yayını neden ile, 6112 sayılı Kanun’un 8. maddesindeki "... Terör örgütlerini güçlü veya haklı gösteremez..." hükmünü ihlalden A9 TV kanalına yaptırım uygulanmasına karar verildi.

EJH