Rus Rakip Çiçeklerle Karşılandı

Rus Rakip Çiçeklerle Karşılandı
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi Edirnespor Kadın Basketbol Takımının FIBA Euro Cup C grubundaki rakibi Rusya'nın Chevakata Takımını salonda çiçeklerle karşıladı. Rusya karşısında alınan galibiyetle Avrupa Kupası'nda son 16'ya giren takımı tebrik eden Gürkan, "Dostluğa ve barışa katkı sağlamak istedik. Kazanan dostluk ve barış olacak." dedi

Mimar Sinan Spor Salonunda gerçekleştirilecek olan maç öncesi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, takımın baş antrenörü Dmitry Donskov ve oyunculara çiçek vererek başarılar diledi. Sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu ifade eden Gürkan, "Rusya’dan Edirne’ye gelen arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyoruz. Spor evrenseldir, barışı, dostluğu, kardeşliği simgeler. Bu anlamda Rusya'dan gelen arkadaşlarımıza, basketbolcularımıza hoş geldiniz diyoruz. Onları burada görmekten çok mutluyuz. Umarım centilmence bir maç olacak. Kazanan barış ve dostluk olacak." dedi.

Edirnespor ve Chevakata takımları arasındaki Euro Cup C grubu son karşılaşmasında Edirnespor Kadın Basketbol Takımı maçı taraftarın büyük desteğiyle 3 sayı farkla 97-94 kazandı.

SON 16'YA KALDILAR

Eurocup'ta son 16'ya kalan Edirne Belediyesi Edirnespor Kadın Basketbol Takımı sevincini Ata Demirel’in 'Bu fasulye 7.5 lira' şarkısı eşliğinde göbek atarak kutladı. Oyuncuların bu sevincine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da dahil oldu.

GÜRKAN, "BASIN TOPLANTISINDA TAKIMIN BAŞARISINI KUTLADI"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, FIBA Avrupa Kadınlar Kupası C Grubunu lider tamamlayarak son 16’ya kalan ve büyük bir başarıya imza attan Edirne Belediyesi Edirnespor Kadın Basketbol Takımı için Belediye Meclis Salonunda basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya Edirnespor Kadın Basketbol Takımı Kulüp Başkanı Murat Boyacıoğlu, Başantrenör Hakan Acer, Takım Kaptanı Saynur Tozlu, Basketbol Şube Sorumlusu Mert Seyyar katıldı.

Edirne tarihinde ilk kez bir takım Avrupa Kupalarında son 16’ya kaldığını ifade eden Gürkan, "İzlediğim en güzel maçlardan biri oldu. Heyecan dolu ve oldukça stresliydi. Başarıya ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Edirne Belediyesi Edirnespor Kadın Basketbol Takımı Kulüp Başkanı Murat Boyacıoğlu başta olmak üzere tüm oyunculara, teknik ekibe ve Edirne halkına çok teşekkür ediyorum. Şimdiki hedefimiz Avrupa Kupaları’nda son 8’e kalmak. Elde ettiğimiz bu onur, bu gurur bütün Edirnelilerin." diye konuştu.

Gürkan, bir basın mensubunun 'Son günlerde Rusya ile yaşanan sıkıntıların maçı nasıl etkiledi?' sorusunu, "Bazen hükümetler arasında sorunlar olabilir ama bizim Türk misafirperverliğini ve sporun centilmenliğini her yerde göstermemiz gerekir. Sporun en önemli hedeflerden biri uluslararası barıştır. Biz bunu gerçekleştirmek istedik. Dostluğa ve barışa katkı vermek istedik. Amacımız yurtta barış, dünyada barış." diye yanıtladı.

Sezon başında 'Güneş'i hedeflediklerini ifade eden Edirne Belediyesi Edirnespor Kadın Basketbol Takımı Kulüp Başkanı Murat Boyacıoğlu; "Sezon başında hedefimiz ‘Güneş’ti. Şu aşamada Ay’a ulaştığımızı düşünüyorum. Edirne Belediyesinin bir ailesi olmaktan hepimiz gurur duyuyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. Biz bu işe inanarak başladık. Avrupa bizim için hayaldi. Biz bu hayalimizin peşini hiç bırakmadık. Şuanda bu hayalimize ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz." diye konuştu.

Avrupa Kupalarında son 16’ya kalmanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade eden Baş antrenör Hakan Acer, "Eurocup'ta son 16'ya kaldık. Bu başarıda birçok kahramanın imzası var. Ben burada olmaktan, Edirne için mücadele etmekten çok mutluyum." dedi.

Edirne'nin desteğini alarak maça çıktıklarını ifade eden Takım Kaptanı Saynur Tozlu ise, "Edirne'nin desteğini arkamızda hissettik. Edirnelilerle bir bütün olduk. Bu destek bize büyük bir güç verdi. Bütün arkadaşlarımız hissettiği o güçle mücadele etti. Bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.