Sanat Bir Kez Daha Sokağa İndi

Sanat Bir Kez Daha Sokağa İndi
Edirne'de Sokakta Sanat Var Derneği tarafından MiniFest etkinliği düzenlendi.

Edirne'de Sokakta Sanat Var Derneği tarafından 'Sokakta Sanat Var MiniFest' etkinliği düzenlendi.

6 yıldır sanatı barış ve özgürlük için sokağa çıkaran Sokakta Sanat Var Derneği tarafından trafiğe kapalı Saraçlar Caddesine mini festival etkinliği düzenlendi. 03 Nisan 2017 Pazartesi günü düzenlenen 'Sokakta Sanat Var MiniFest' etkinliğinde öğrenciler tarafından dans gösterileri yapıldı; ebru, yüz boyama ve karikatür atölyeleri kuruldu. Gerçekleştirilen MiniFest halk tarafından ilgiyle karşılandı.

Sokakta Sanat Var Derneği Kurucu Genel Koordinatörü Gencay Adıgüzel, yaptığı açıklamada, 'sanatı barış ve özgürlük için sokağa çıkarıyoruz' mottosu ile çalışmalara devam ettiklerini ifade etti. Sokakta Sanat Var'ın, sanatın herkes tarafından ulaşılabilir olması için 2011 yılında kurulduğunu belirten Adıgüzel, "İnsanların hızla değişen dünyanın dinamik yapısına ayak uydurabilmesi toplumsal alanda çevresinde olup bitenleri sorgulayabilmesi ve yaşadığı çevreye estetik kaygısıyla bakmasında sanat eğitiminin büyük payı vardır. Sokakta Sanat Var etkinlikleriyle, halkın birebir sanatla etkileşim içinde olması hedeflenmiştir. Bu sayede sanat dilinin kolektif oluşumu sağlanırken kişilerin kendilerini ifade biçimlerinde çeşitlenme ve estetik duyarlılık arttırılmaktadır. Aynı zamanda genç ve çocuk katılımının ilgisini çekecek etkinliklerle sanata karşı ön yargıların kırılması ve sanatsal iletişimin eğlenceli hale getirilmesi mümkün olmaktadır. 

Toplumun her kesiminde sanat eğitiminin ve etkinliklerinin aynı oranda  olmaması, o toplumun kendi kültürel değerlerine sahip çıkması ve kültürünü geliştirmeye yönelik eğilimleri ile doğru orantılıdır. Ayrıca, tüm insanların sosyal, ekonomik ve eğitim yapısının aynı şartlarda olmaması da onların sanat etkinliklerine katılamamasında büyük rol oynamaktadır. Sanatın paylaşılabilir olmasını savunduk, ve bunu sokağa çıkartarak, 'Sanat sokak içindir' dedik. sanatı sokağa taşıyıp halkla buluşturmak halkı sanata taşıyıp sanatı yaşatmak, geliştirmek olarak betimledik. ve Sanatı barış ve özgürlük için sokağa çıkarıyoruz sloganıyla yürümeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

EJH