Sanatçılar Çocuklar ve Doğa İçin Sahnede

Sanatçılar Çocuklar ve Doğa İçin Sahnede
150 bin çocuğun TEMA doğa eğitimlerinden faydalanması için 'Umut Yeşerten Şarkılar' konseri düzenlenecek. Konserde ünlü sanatçılar sahnede olacak.

150 bin çocuğun TEMA doğa eğitimlerinden faydalanması için 'Umut Yeşerten Şarkılar' konseri düzenlenecek. Konserde ünlü sanatçılar sahnede olacak.

27 Kasım Pazar akşamı 21.00’de NTV'den canlı yayınlanacak konserde tüm şarkıların çocuklar ve doğa için söyleneceğini belirten Çoğal, Edirne’de de bin çocuğa TEMA doğa eğitimlerinden faydalanacağını açıkladı.

Çoğal,  TEMA Vakfının 25'inci yılının ünlü sanatçıların gönüllü olarak sahne alacağı 'TEMA Vakfı 25. Yıl Özel Yayını' ile kutlayacağını açıklarken "27 Kasım Pazar akşamı saat 21.00'de NTV'den canlı yayınlanacak Umut Yeşerten Şarkılar konserinde tüm şarkılar çocuklar ve doğa için söylenecek. Yayın öncesi ve sırasında sürdürülecek kampanyayla 150 bin çocuğun TEMA doğa eğitimlerinden faydalanması için bağış çağrısı yapılacak. Özel yayında 3464 SMS hattına bağış çağrısında bulunularak doğa eğitimleri için kaynak sağlanması hedefleniyor. Bir SMS 10 TL, bir çocuğun doğa eğitimlerinden faydalanması için gerekli bağış miktarı ise 20 TL'dir." dedi.

Çoğal, TEMA Vakfının 25 yıldır toprak odaklı çalışmalarının yanı sıra, başta çocuklar olmak üzere toplumun tüm kesimlerine doğa eğitimleri verdiği belirterek, "Biliyoruz ki, çocuklarımıza bu eğitimleri ulaştırdığımızda, onlar sürdürülebilir yeşil bir geleceğin teminatı olacaklardır. Bu bağlamda, Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız işbirliği kapsamında her yıl okul öncesinden lise eğitimine kadar her yaştan yaklaşık 7 bin çocuğumuzun katılımıyla doğa eğitimleri gerçekleştiriyoruz." dedi.

 "Edirne'de bin çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz"

Çoğal, TEMA Vakfının hedefinin Türkiye genelinde 150 bin çocuğa ulaşmak olduğunun altını çizerken; "Edirne'de ise yıl boyunca bin çocuğumuza ulaşmayı hedefliyoruz. Bunun için gerekli olan bağış miktarı 20 bin TL'dir. Bu amaçla 27 Kasım 2016 Pazar günü 21.00 ile 23.00 saatleri arasında NTV’den canlı olarak yayınlanacak 25. Yıl Özel Yayınında çok değerli sanatçılarla birlikte bir bağış kampanyası gerçekleştireceğiz." dedi.

Dileyen herkes EDİRNE yazıp 3464'e SMS göndererek ilimizde doğa eğitimlerinden yararlanan çocukların doğa eğitimlerine 10 TL katkıda bulunabilecek.

Umut yeşerten şarkılar

Türkiye’nin önde gelen sanatçılarının TEMA Vakfı yararına sahneye çıkacağı gecenin sunuculuğunu Yiğit Özşener ve Gülay Avşar üstleniyor. Umut Yeşerten Şarkılar konserinde; Aslıhan Güner, Barış Arduç, Birce Akalay, Burak Sevinç, Bülent İnal, Caner Cindoruk, Çağan Irmak, Çiğdem Erken, Engin Altan Düzyatan, Engin Öztürk, Gökçe Bahadır, Hande Doğandemir, Hazar Ergüçlü, Kadir Doğulu, Meltem Yılmazkaya, Mert Fırat, Murat Yıldırım, Mustafa Üstündağ, Selen Öztürk, Sinan Tuzcu, Songül Öden ve Yasemin Allen, ENBE Orkestrası Behzat Gerçeker eşliğinde sahnede olacak. EJH