Saraçlar Caddesi Serinletiliyor

Saraçlar Caddesi Serinletiliyor
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Saraçlar Caddesi'ne yaklaşık 200 adet serinletici fıskiye kurdurdu. Bu sistemin açık havada ilk kez bir caddeye uygulandığını belirten Gürkan, "Bu sistem vatandaşlarımızın evlerinden çıkarak...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Saraçlar Caddesi'ne yaklaşık 200 adet serinletici fıskiye kurdurdu. Bu sistemin açık havada ilk kez bir caddeye uygulandığını belirten Gürkan, "Bu sistem vatandaşlarımızın evlerinden çıkarak Saraçlar Caddesi'nde rahatça dolaşmasını sağladı. Dolayısıyla esnafımızın da satışları arttı, yüzü güldü." dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın talimatıyla belediye ekipleri tarafından Saraçlar Caddesi'ne açık hava serinleme sistemi kuruldu. Yaklaşık 200 fıskiyenin kullanıldığı sistemle, Edirne Belediyesi Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştirdi.

Sistemin kurulması için Saraçlar Caddesi'ne yaklaşık bin metrelik bir hat çekildi. Çekilen hattın içerisine 200 fıskiye yerleştirildi. Özel makine yardımıyla soğutulan su bu bölgeye verilerek, Saraçlar Caddesi'nde bulunan vatandaşın serinlemesi sağlandı.

Sıcak hava nedeniyle vatandaşların dışarı çıkmak istemediğine ifade eden Gürkan, "İnsanlar sıcaktan dışarı çıkmak istemiyorlardı. Bu sistemin ardından vatandaşımız Saraçlar Caddesi'ne geliprahatça dolaşmaya başladı. Türkiye'de ilk kez bir caddede açık hava serinle sistemi biz kurduk. Gelen olumlu tepkiler bizi de sevindirdi. Edirne Belediyesi olarak vatandaşlarımızın bu uygulamadan memnun olmasından dolayı çok mutluyuz. Türkiye'de bu sistemi kullanan işletmeler vardı ama açık caddede bu sistemi ilk kez biz kullanıyoruz. Bu sistem iki ay kalacak, önümüzdeki yazın başında yeniden uygulamaya başlayacağız." dedi.