Saraçlar Caddesi'ne Güneş Enerjili 'Şarj Bank'

Saraçlar Caddesi'ne Güneş Enerjili 'Şarj Bank'
Edirne'de Saraçlar Caddesi'ne güneş enerjili şarj bank ile çiçek treni kuruldu.

Edirne'de Saraçlar Caddesi'ne güneş enerjili şarj bank ile çiçek treni kuruldu. 150 W güneş paneli, bir adet şarj regülatörü, bir adet 150 W invertör ve 2 adet akünün bulunduğu güneş enerjili şarj bank, aynı anda 4 adet cep telefonunu şarj edebilme imkanı sunuyor.

Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Saraçlar Caddesi'nde Edirne halkının kullanımına sunulan güneş enerjili şarj bank ile çiçek trenini inceleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, piyasada 8 bin TL'ye satılan bu bankın 3 bin TL'ye mal edildiğini ifade etti.

Edirnelilere daha keyifli alanlar yaratmaya çalıştıklarını ve bu konuda çalışmalarının devam ettiğini anlatan Gürkan, "Güneş enerjili şarj bankta vatandaşlarımız hem oturarak nefes alacak hem de cep telefonlarını şarj etme imkanına sahip olacak." ifadelerini kullandı.

Sonrasında, Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün imkanlarıyla, ellerinde bulunan malzemelerle tasarladığı çiçek trenin inceleyen Gürkan, çiçek trenininde bulunan çiçeklerin mevsime göre değişeceğini söyledi.

EJH