Saraçlar'da 5 Bin Kişilik İftar

Saraçlar'da 5 Bin Kişilik İftar
Edirne Belediye Başkanlığı, Kadir Gecesi nedeniyle Saraçlar Caddesi'nde 5 bin kişiye iftar verdi. Tüm Edirne halkının Kadir Gecesi'ni kutlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Edirne Belediyesi olarak sevap kapılarının açıldığı,...

Edirne Belediye Başkanlığı, Kadir Gecesi nedeniyle Saraçlar Caddesi'nde 5 bin kişiye iftar verdi. Tüm Edirne halkının Kadir Gecesi'ni kutlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Edirne Belediyesi olarak sevap kapılarının açıldığı, bu gece tövbelerin ve duaların kabul olduğu bu geceyi Edirne halkıyla paylaşmak istedik." dedi.

Edirne Belediye Başkanlığı Kadir gecesi nedeniyle bu yıl ilk kez sokak iftarı düzenledi. İftardan saatler önce Saraçlar Caddesi’ne masalar ve sandalyeler kuruldu.  İftar yemeğine Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, protokol üyeleri ile yaklaşık 5 bin vatandaş katıldı.

Ramazan Ayı’nın bereketini tüm Edirne halkıyla paylaşmak istediklerini ifade eden Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Bu akşam İslam aleminin en kutlu gecesi, Kadir gecesi. Bu akşam sadece Türkiye'deki değil, tüm dünyadaki Müslümanlarla birlikte Kadir Gecemizi kutluyoruz. İnancımıza göre bin geceden daha hayırlı olan Kadir gecesinin bütün insanlığa, İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum. Biz de Edirne Belediyesi olarak sevap kapılarının açıldığı, bu gece tövbelerin ve duaların kabul olduğu bu geceyi Edirne halkıyla paylaşmak istedik." dedi.

Saraçlar Caddesi’ne yaklaşık 5 bin kişilik iftar yemeği düzenlediklerini ifade eden Gürkan, "5 bin kişilik iftar yemeğimiz var. Bu da yetmedi çünkü dışarıdan gelen misafirlerimizde var. Savaşsız, insanların birbirine zülüm etmediği, özgürlüklerin egemen olduğu bir Türkiye ve dünya istiyoruz. Bu sofra Edirnelilerin sofrası, Edirnelilerin gönlünün ne kadar zengin olduğunu gösteren bir sofra. Hayırlı Ramazanlar ve bayramlar diliyorum." diye konuştu.

saraçlar caddesi iftar 2