22 Bin Sandıktaki 6 Milyon Oy Şüpheli Mi? Birol Aydemir'den Flaş İddia

22 Bin Sandıktaki 6 Milyon Oy Şüpheli Mi? Birol Aydemir'den Flaş İddia
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve eski TÜİK başkanı Birol Aydemir, bir röportajında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine dayanarak yaptığı bir raporda 22 bin sandıkta yaklaşık 6 milyon oyun şüpheli olduğunu öne...

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve eski TÜİK başkanı Birol Aydemir, bir röportajında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine dayanarak yaptığı bir raporda 22 bin sandıkta yaklaşık 6 milyon oyun şüpheli olduğunu öne sürdü.

Aydemir, Bidebunuizle kanalında Yavuz Oğhan'a verdiği röportajda, özellikle doğudaki oylara dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Diyarbakır Çınar'da katılım oranı yüzde 98, geçersiz oy oranı 0, Erdoğan'ın oy oranı yüzde 99. Şırnak'ta bulunan 1068 numaralı sandıkta ise katılım oranı yüzde 99,6, geçersiz oy oranı ise 0. Erdoğan'ın oy oranı yüzde 99,6. Şimdi sizce böyle bir durumun gerçek olması mümkün mü? Bu sandıklarda CHP'li, İYİ Partili, Yeşil Sol partili bir görevli bile yok mu?"

Aydemir, ilgili raporu sosyal medya hesabı üzerinden "Seçimlerde Hata-Usulsüzlük nasıl oluyor? Usulsüzlükler nasıl tespit edilebilir? Yaklaşık 6 milyon seçmeni kapsayan 22.000 sandık neden şüpheli?" ifadesiyle yayınladı.