Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siz Türkiye'nin Siyasi Geleceğine Müdahale Edemezsiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siz Türkiye'nin Siyasi Geleceğine Müdahale Edemezsiniz
"Bay bay Kemal ve ortaklarının, 'Böyle bir gaz yok.' dedikleri Karadeniz doğal gazımızı getirdik. Şimdi evlere doğal gaz geldi mi?" şeklinde soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece bununla kalmadıklarını, bu ay ki doğal gaz kullanımını...

"Bay bay Kemal ve ortaklarının, 'Böyle bir gaz yok.' dedikleri Karadeniz doğal gazımızı getirdik. Şimdi evlere doğal gaz geldi mi?" şeklinde soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece bununla kalmadıklarını, bu ay ki doğal gaz kullanımını ücretsiz yaptıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz ne dersek yaparız. Bizde yalan yok. Her şey doğruluk üzerine. Bir sene boyunca da mutfak ve ısınmada kullanılacak 25 metreküplük doğalgaz bedelini faturalardan düşeceğiz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ve diğer şehirlerde söylediklerini Ankara'ya dönünce unutanlardan olmadıklarını belirterek, "Milletimizin kapısını tekrar çaldığımızda da önce karnemizi gösterdik, hesabımızı verdik, sonra da gelecek 5 yılda neler yapacağımızı anlattık. Şimdi isterseniz önümüzdeki 5 yılda Türkiye'yi ve milletimizi ne bekliyor? Şöyle bir bakalım." dedi.

Mitingde, Türkiye'de önümüzdeki 5 senelik süreçte yapılması planlanan projelerle ilgili video izlettirildi.

Video gösteriminden sonra konuşmasını sürdüren Erdoğan, "Bunlar son 21 yılda yaptıklarımız, tabii üzerinde bina edeceklerimiz. Böyle bay bay Kemal gibi Londra'daki tefecilerden para dilenmeyeceğiz. Öyle bay bay Kemal gibi ülkemiz ekonomisini tekrar IMF komiserlerine teslim etmeyeceğiz. Kardeşlerim, şurayı iyi dinleyin. Davos'tayız. O zaman bebecan benim bakanım. Ve IMF başkanıyla görüşme yapıyoruz. IMF başkanına dedim ki, 'Alacaklarınızı tahsil ediyor musunuz?' Evet. Ve o zaman 23,5 milyar dolar borcumuz var IMF'e. Dedim, 'Siz paranızı tahsil ediyorsanız Türkiye'nin başbakanı benim.' O zaman başbakanım. 'Siz Türkiye'nin siyasi geleceğine müdahale edemezsiniz.' Tabii sustu. Bebecan da kızardı, bozardı. Çünkü bunların öyle irade koyma kabiliyeti yok. Bunlar zavallı. Ve sene 2013'e geldik, 2013'te IMF'e borcumuzu bitirdik." sözlerine yer verdi.