İstanbul'un En Küçük Semtinde Oy Kullanımı Tamamlandı

İstanbul'un En Küçük Semtinde Oy Kullanımı Tamamlandı
İstanbul Eminönü'ndeki Tahtakale Mahallesi'nde kayıtlı 13 seçmen, oy kullanmak için erken saatlerde Mimar Sinan İlkokulu'na geldi.2233 numaralı sandıkta oy kullanan seçmenlerle birlikte görevliler de aynı sandıkta oy kullanırken,...

İstanbul Eminönü'ndeki Tahtakale Mahallesi'nde kayıtlı 13 seçmen, oy kullanmak için erken saatlerde Mimar Sinan İlkokulu'na geldi.

2233 numaralı sandıkta oy kullanan seçmenlerle birlikte görevliler de aynı sandıkta oy kullanırken, seçmen sayısı 21'i buldu.

Seçmen listesinin tek bir sayfadan oluştuğu sandıkta toplam 1 başkan, 2 memur ve 5 partili üyenin yanı sıra 3 partinin müşahidi görev aldı.

Müşahit olarak görev yapan Kadir Burak Kale, sakin bir sandıkta görev aldığını bildirerek şunları kaydetti:

Birçok küçük köyden daha az seçmeni varmış. Buraya görevlendirildik, öyle denk geldi. Şaşırdık. Seçmen listeleri sayfa sayfa olur genelde. Buradaki tek sayfa. Okul müdürü de espri yaptı 'Buradakiler Kadir Gecesi doğmuş, işiniz çabuk bitecek.' dedi. Son seçmenler de gelecek, sonra mesai bitimini bekleyeceğiz.

Öte yandan bir diğer müşahit Müge Onan ise "Çok sakin ve keyifli bir sandık. Herkesin birbirine saygılı olduğu bir sandık. Şu saat itibarıyla neredeyse tüm oylar tamamlandı. 17.15 gibi sayım biter ama daha hızlı da bitebilir." dedi.